ČLAN RK POREČ

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić primio zlatnog rukometnog olimpijca Tomislava Bošnjaka

Tomislav Bošnjak, član Rukometnog kluba Poreč, bio je član hrvatske rukometne reprezentacije gluhih i nagluhih koja je na 24. Olimpijskim igrama za gluhe i nagluhe osobe u brazilskom Caixas do Sulu osvojila zlatnu medalju

| Autor: Glas Istre
Eduard Džoni, Tomislav Bošnjak, Loriš Peršurić i Aleksandar Beaković

Eduard Džoni, Tomislav Bošnjak, Loriš Peršurić i Aleksandar Beaković


Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić danas je u Maloj vijećnici primio rukometaša Tomislava Bošnjaka, člana Rukometnog kluba Poreč, koji je na 24. Olimpijskim igrama za gluhe i nagluhe osobe u brazilskom Caixas do Sulu osvojio zlatnu medalju, nakon što je u finalu natjecanja hrvatska muška reprezentacija svladala Njemačku (31:21).

Drugo zlato

Ovo je Bošnjaku druga zlatna medalja, te ukupno peta za hrvatsku reprezentaciju, a na otvorenju Igrala pripala mu je i čast da bude stjegonoša hrvatske zastave. Kako je napomenuo, zahvaljujući odličnoj organizaciji Saveza, prvenstvo je prošlo u najboljem redu te će mu ostati kao jedno od lijepih uspomena.

Ovaj rođeni Đakovčanin od svoje 11 godine ima oštećen sluh, no to ga nije obeshrabrilo da se i profesionalno bavi rukometom. Upravo ga je taj sport i doveo u Istru, a od lani i u RK Poreč, u kojem igra poziciju srednjeg vanjskog.

Veliki uspjesi

Gradonačelnik je čestitao Bošnjaku na iznimnom uspjehu te izrazio ponos cijele zajednice na ovakve iznimne rezultate.

- Poreč stvarno živi sport, Vi ste najbolji primjer. Iako imamo jako velik broj rekreativaca i profesionalnih sportaša, s obzirom na broj stanovnika nerijetko slavimo uspjehe naših sportaša na europskim i svjetskim razinama, što potvrđuje da titula grada sporta ne dolazi slučajno, rekao je Peršurić.

Na prijemu su bili i predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Aleksandar Beaković i dopredsjednik Rukometnog kluba Poreč Eduard Džoni, koji su također izrazili zadovoljstvo i ponos da jedan porečki klub u svojim redovima ima dvostrukog zlatnog olimpijca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of