BUZET DVD

Pod "kapom" područne vatrogasne zajednice i javne vatrogasne postrojbe: NOVI ČLANOVI U VATROGASNIM REDOVIMA

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

Buzetski DVD vatrogasne aktivnosti provodi prema planu rada, pod krovnom organizacijom Područne vatrogasne zajednice Buzet te uz vrlo dobru suradnju s Javnom vatrogasnom postrojbom Buzet, ocijenio je predsjednik DVD-a Dragan Klarić na godišnjoj skupštini na kojoj je također istaknuo da se uz operativno- preventivne zadatke velika pažnja posvećuje obuci članova. U prošloj godini dobrovoljni vatrogasci sudjelovali su u svim akcijama zaštite od požara kao i preventivnim akcijama, opremao se prostor za operativnu grupu Vrh, dok za OG Roč još nema rješenja.

Dogradnja buzetskog doma

Rješavala se dokumentacija za dogradnju buzetskog Vatrogasnog doma, kao i tehnička opremljenost skupnom i osobnom opremom. Vrlo aktivnu godinu, rekao je Klarić, imali su članovi vatrogasne mladeži. U lipnju su kao gosti nastupili na županijskom prvenstvu Primorsko-goranske županije. Tjedan dana boravili su i kampu vatrogasne mladeži HVZ-a u Fažani, gdje već niz godina aktivno sudjeluju u njegovom radu. Osim teoretske i praktične nastave koja se održava jednom tjedno, marljivo su vježbali za državno prvenstvo u Zadru, gdje su bili najbolje plasirani među istarskim ekipama.

- Prošle godine u DVD-u je uključena nova generacija vatrogasne mladeži, njih trideset, kako bi se nastavio kontinuitet rada s mladima, poručio je Klarić.

Zapovjednik DVD-a Buzet Denis Prodan između ostalog je istaknuo da je tijekom prošle godine DVD imao ukupno 13 operativno - preventivnih aktivnosti. Od toga 5 na tehničkim intervencijama i požarima te 8 na osiguranju raznih manifestacija na području djelovanja DVD-a Buzet, u čemu je ukupno sudjelovalo 86 vatrogasaca, a utrošeno je 796 sati.

Medalje zaslužnim članovima

Područna vatrogasna zajednica Buzet za poseban doprinos i razvoj djelatnosti zaštite od požara dodijelila je brončane vatrogasne medalje zaslužnim članovima DVD-a: Mateu Brenku, Marinu Merliću, Draganu Klariću, Larisi Prelac, Melisi Piuti, Valeriji Bužan Kraljić, Silviji Buterin, Romini Merlić, Sanji Ratoša, Sabrini Bužan i Nataši Jermaniš. Vatrogasna zajednica Istarske županije za poseban doprinos i razvoj djelatnosti zaštite od požara srebrne vatrogasne medalje dodijelila je Draženu Fantiniću i Davoru Nemarniku.

Dogradonačelnica Ana Pernić zahvalila je na trudu i požrtvovnosti dobrovoljnim vatrogascima koji daju svoje slobodno vrijeme za dobrobit zajednice. Posebno je pohvalila rad s mladima jer je to garancija opstanka društva. Članovima DVD-a zahvalio se i predsjednik PVZ-a Buzet Mauro Grbac. Izrazio je nadu da će se konačno riješiti smještajni kapacitet za operativnu grupu Roč, kao i što prije krenuti u dogradnju Vatrogasnog doma u Buzetu s obzirom da je riješena sva potrebna dokumentacija, a taj dograđeni dio koristio bi se za potrebe DVD-a Buzet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom