RAD AKADEMSKOG KIPARA GORANA ŠTIMCA

Plinio Cuccurin svojim Balama donirao vrijednu SKULPTURU LEPTIRA


Upečatljivom skulpturom leptira, inače jednog od simbola Bala, naše će pitoreskno mjesto dobiti još više na svojoj vizualnoj i inoj prepoznatljivosti, prokomentirao je postavljanje skulpture, načelnik Edi Pastrovicchio

Na kružnom toku u Balama, točno na sredini rotonde koja jednim krakom vodi prema Rovinju, drugim prema baljanskom moru, a trećim u smjeru Pule, jučer je postavljena skulptura leptira, rad riječkog akademskog kipara Gorana Štimca. Nova skulptura donacija je Plinia Cuccurina Balama i Baljanima, koji je za potrebe njene izrade osigurao 150 tisuća kuna.

Skulptura leptira postavljena je na mjestu prijašnje skulpture, također leptira manjih dimenzija, koji je u međuvremenu premješten na parkiralište baljanske sportske dvorane. Samo postavljanje skulpture, rađene od nehrđajućeg čelika i pozamašnih dimenzija, visine pet i širine sedam metara, zahtijevalo puno vremena i pažnje. Uz autora, na postavljanju skulpture radio je i mali tim koji je, kako saznajemo iskoristio i posljednje "svijetle" sate ne bi li posao u tom dijelu montaže bio zgotovljen za dana. Radovi se nastavljaju i sutra kada bi skulptura leptira trebala dobiti rasvjetu, a bit će i uređen i obojen donji dio postolja.

Po riječima načelnika Bala, Edija Pastrovicchija koji je u društvu suradnika pomno promatrao postavljanje novog mjesnog eksponata, riječ je o upečatljivoj skulpturi leptira, inače i jednog od simbola Bala, kojim će pitoreskno mjesto još više dobiti na svojoj vizualnoj prepoznatljivosti, kazao je Pastrovicchio.

Uz novu skulpturu leptira, Cuccurin je "krivac" i za drugu skulpturu koja se izrađuje i koja će, kako saznajemo, 1. svibnja, na Dan Općine Bale, biti postavljena u dvorištu baljanske crkve Pohođenja Blažene Djevice Marije. Naime, riječ je o brončanoj skulpturi blaženog Julijana, simbola baljanskog duha i prošlosti, koju kreira i izrađuje venecijanski kipar Massimiliano Melluso. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of