Dječji tjedan

OŠ Jurja Dobrile u Rovinju dobila je novu kuhinju: Stigla oprema vrijedna 829 tisuća kuna

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Posjetom Osnovnoj školi Jurja Dobrile, gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga i pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević, okončana je podjela darova školskim i predškolskim ustanovama s područja Rovinja u sklopu Dječjeg tjedna. Povod posjete školi bilo je ujedno i stavljanje u funkciju nove školske kuhinje u ukupnom iznosu od 829 tisuća kuna. Radove je izvodila tvrtka Premec iz Rijeke, dok je oprema naručena od dobavljača Oprema Radman iz Zagreba.

Predstavnici Grada ovih su dana predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama darovali lektirne naslove te slikovnice, didaktičke igre, lopte za najmlađe i ostali potrošni materijal. U sklopu Dječjeg tjedna u kazalištu Gandusio održana je i kazališna predstava "Vitez željeznog srca" u produkciji Teatra Naranče iz Pule koju je organiziralo Pučko otvoreno učilište.

Dječji vrtić "Neven" je za svoje polaznike organizirao posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti, kao i sportske igre, pješačenje u bližoj okolini vrtićkih objekata, lutkarske predstave u organizaciji odgojitelja, plesno-zabavne aktivnosti, likovno stvaralaštvo, te radionice za djecu i odgojitelje "Vrijednosti i značaj ekosustava na području šume Kontija i Limskog zaljeva" pod vodstvom Znanstveno edukacijskog centra Višnjan i Dujmović d.o.o. Talijanski dječji vrtić "Naridola" organizirao je projekciju animiranog filma "Spirit", sportske aktivnosti, pripremu keksa i zabavu u odgojnim skupinama uz glazbu i igre, kao i aktivnosti sa bojama, izrade radova, crtanja i bojanja predmeta.

Osim vrtića, razne radionice i aktivnosti organizirale su i rovinjske osnovne škole Vladimira Nazora, Jurja Dobrile i Talijanska osnovna škola Bernarda Benussija. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini