OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA U BUZETU

Od bezvremenskih dječjih igara, preko pljočkanja, joge i mindfulnessa do paraglidinga za djecu

Tijekom Dječjeg tjedna do 9. listopada moguće je okušati se u Obiteljskom izazovu, snimiti zajednički video "Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči", skupiti lajkove kroz tjedan i osvojiti vrijedan poklon

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Sadržajan i inovativan Dječji tjedan u Buzetu (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Sadržajan i inovativan Dječji tjedan u Buzetu (Snimila Gordana Čalić Šverko)


U obilježavanje Dječjeg tjedna, godišnje akcije Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske i osnovnih društava, uključilo se i Društvo "Naša djeca" Buzet na sadržajan i inovativan način. Tradicionalna jesenska manifestacija u ovogodišnjem je izdanju posvećena igri i zajedničkoj aktivnosti pod nazivom "Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!".

Početkom tjedna ispred Dječjeg vrtića "Grdelin" osvanula je šarena, razigrana i vesela poruka "Ljubav djeci prije svega", moto kojim je buzetski DND otvorio Dječji tjedan i koji izražava odnos odraslih prema djeci.

Program u popodnevnim satima

U novom sastavu buzetski DND je raznolik program fokusirao na poslijepodnevne sate kako bi se obitelji s djecom uključile u što većem broju. Ileana Pavletić Perosa, novoizabrana predsjednica DND-a i vrijedne članice pripremile su niz raznovrsnih i zabavnih aktivnosti, iznenađenja pa čak i nagrade za djecu i obitelji.

- Iz dana u dana osmišljena su druženja djece i obitelji u popodnevnim satima od bezvremenskih dječjih igara do tradicijske igre pljočkanja i obiteljskog mini-turnira, preko oživljavanja likova iz omiljenih priča na radionici modeliranja. Trenutak mirnoće pružat će radionica na zatvorenom joge i mindfulnessa za djecu. Od sportskih aktivnosti vrijedi spomenuti atraktivnu prezentaciju paraglidinga za djecu. Glazba i kultura također imaju svoje mjesto, aktivirat će se obiteljski zbor, prezentirati tradicijska glazba, glazbala i plesovi. Radni tjedan zaključit ćemo rasplesano uz obiteljsku plesnu koreografiju i disko matineju za učenike viših razreda osnovne škole. Za vikend svi aktivno krećemo u prirodu na već tradicionalnu obiteljsku biciklijadu i pješačenje, uz manju eko-akciju, najavila je Pavletić Perosa.

Predsjednica DND Buzet Ileana Pavletić Perosa (Snimila Gordana Čalić Šverko)Predsjednica DND Buzet Ileana Pavletić Perosa (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Tijekom Dječjeg tjedna do 9. listopada, moguće je okušati se u Obiteljskom izazovu, snimiti zajednički video "Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči", skupiti lajkove kroz tjedan i osvojiti vrijedan poklon. Utorak je bio rezerviran za Obiteljsko natjecanje u pljočkanju, dok je za danas od 13.30 do 14.15 sati na rasporedu radionica joge i mindfulnessa za učenike nižih razreda osnovne škole koju vodi Katarina Golojka, a od 17 do 19 sati kreativna radionica modeliranja životinja od papira i plastelina, voditeljice Giulie Pavlov. Četvrtak je rezerviran za sport ili zbor, po želji. Od 16 do sati 17 sati prezentacija je paraglidinga, okupljanje je na uzletištu Zavoj, pod vodstvom Kluba slobodnog letenja. Od 18 do 19 sati na rasporedu su "Dječje pjesme u krugu zbora? Možda bude i tebi fora" ispred Narodnog doma, voditeljica je Ileana Pavletić Perosa i članovi Mješovitog pjevačkog zbora Glazbenog društva Sokol.

U petak "Bodljikavi kviz"

U petak se ispred Narodnog doma održava "Bodljikavi kviz" za učenike viših razreda osnovne škole pod vodstvom Mateje Činko. Slijedi rasplesano poslijepodne "Od plesa i tanca do diska i funka", od 15.30 do 16 sati, program drugog razreda Plesnog odjela Buzet - UŠ Matko Brajša Rašan, voditelj je Vitalij Klok. Od 16 do 17 sati na rasporedu je prezentacija i radionica tradicijskih plesova Buzeštine, voditelji su Branka Silić i Folklor GD-a "Sokol". Slijedi, od 17 do 18 sati, Obiteljska plesna koreografija, voditelj je Alan Poropat, a od 18 do 21 sat Disko matineja u Sun-sportu.

U subotu s početkom u 9.30 sati na rasporedu je tradicionalna obiteljska biciklijada. Okupljanje je kod Sportske dvorane, a u nedjelju u 10.30 sati tradicionalno obiteljsko pješačenje, okupljanje je na uzletištu Zavoj na Ćićariji.

Sadržaji Dječjeg tjedna održavaju se u organizaciji Društva "Naša djeca" Buzet. Suorganizatori su Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja" Buzet, Pljočkarski klub Marčenegla, Glazbeno društvo "Sokol" Buzet, UŠ Matko Brajša Rašan- Plesni odjel Buzet, Klub slobodnog letenja, Udruga Mali veliki mikrofon, Biciklistički klub Buzet te AvanTourIstre. Pokrovitelj je Grad Buzet.

Lorentino - Dječji dan u Svetom Lovreču

Općina Sveti Lovreč pridružila se velikoj obitelji istarskih gradova i gradića koji obilježavaju Dječji tjedan. Tako će još jednom dječja igra, zabava i zarazan smijeh zavladati lovrečkim trgovima Placom i Placetom u nedjelju, 9. listopada jer će se održati "Lorentino - dječji dan u Svetom Lovreču". Kao i prošle godine, klince očekuje obilje zabave, radionica, ali i učenja kroz igru.

Učenici OŠ Žbandaj s gradonačelnikomUčenici OŠ Žbandaj s gradonačelnikom

Sam događaj u organizaciji Općine Sveti Lovreč i u suradnji s Osnovnom školom Joakima Rakovca započinje u 15 sati i tad će se na trgovima Placa i Placeta održati dvije kreativno-likovne radionice. U isto vrijeme u galeriji "Placa" otvorit će se izložba dječjih radova. U 15.45 bit će vrijeme za magiju, jer će svoje trikove, iluzije i šale pokazati simpatični Magic Dario. U 16.30 na programu su "Luckasti znanstvenici" (Nutty professors) koji će pokazati super-zabavne pokuse i naučiti djecu zanimljive činjenice, a uz to, održat će se i radionica tzv. ljigavaca, odnosno slimea. U 17.30 sati započinje lov na blago. Kroz tu igru će klinci bolje upoznati sam Lovreč i njegovu zanimljivu povijest. A na kraju svega, uz odmor i opuštanje ispod lože kraj crkve sv. Martina, svi mogu poslušati nekoliko priča - malo bajki, koju basnu i koju priču za laku noć.

U povodu Dječjeg tjedna prvašići dobili svoje majice

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, koji ove godine traje od 3. do 8. listopada, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je, zajedno s ravnateljicom Osnovne škole Finida Anitom Sijerković Radin i ravnateljicom Talijanske osnovne škole "Bernardo Parentin" Ester Zarli te stručnom službom OŠ Poreč posjetio 165 učenika svih prvih razreda osnovnih škola, kako matične, tako i područnih, te im darovao majice s logom škole, poželio uspješan rad i puno novih znanja i iskustava u školi. Majice su, već tradicionalno, poklon Grada Poreča prvašićima u Dječjem tjednu, a biraju ih i izrađuju sve škole po svom ukusu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih te drugih školskih susreta.

Majice su dobili i prvašići iz Nove VasiMajice su dobili i prvašići iz Nove Vasi

Danas će više od 420 djece i to učenika prvih razreda svih porečkih osnovnih škola i djeca u dobi 5 i 6 godina iz svih dječjih vrtića, u kazališnoj dvorani pogledati novu predstavu "Cvrčak i mrav" pulskog Teatra Naranča koja je poklon Grada Poreča djeci, a cijeli će tjedan biti u znaku aktivnosti za najmlađe - od izleta i radionica, do predstava i bajkaonica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini