BUZET SIGHTSEEING & SINGING TOUR

NOVI TURISTIČKI SADRŽAJ NA SJEVERU ISTRE Od večeras do kraja listopada svake srijede kostimirani obilazak starog grada Buzeta

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Kostimirani turistički vodiči (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Ideja za ovaj glazbeni obilazak proizašla je besplatne lipanjske turističke ture kojom je pod sloganom "Zašto Buzet/Why Buzet", Turistička zajednica obilježila otvaranje turističke sezone na sjeveru Istre s ciljem da promovira buzetski kraj, turističke sadržaje koje nudi i da turističke agencije uvrste buzetske destinacije u svoju ponudu

Buzet sightseeing & singing tour, kostimirani obilazak starogradske jezgre Buzeta, organiziraju danas s početkom u 19 sati "Istriana travel" i "Gozdan" u suradnji s Turističkom zajednicom Buzeta. Novi je to turistički sadržaj za sve one željne istraživanja skrivenih starogradskih kutaka, crkava, muzeja i bogate povijesti grada i okolice, s dozom zabave, smijeha i naravno uz degustaciju buzetskih proizvoda.

Ideja za ovaj glazbeni obilazak proizašla je besplatne lipanjske turističke ture kojom je pod sloganom "Zašto Buzet/Why Buzet", Turistička zajednica obilježila otvaranje turističke sezone na sjeveru Istre s ciljem da promovira buzetski kraj, turističke sadržaje koje nudi i da turističke agencije uvrste buzetske destinacije u svoju ponudu.

Na kulturnom itinereru i ovom će se prigodom naći župna crkva na čijem su pjevalištu orgulje, djelo Gaetana Callida iz 18.stoljeća, kao i crkva Sv. Jurja, podignuta na najvišoj koti gradskih zidina na 152 metra nadmorske visine, poznata po slikama velikih dimenzija iz ciklusa "Čuda sv. Antuna Padovanskog". Obići će se i Zavičajni muzej i dislocirana muzejska radionica, češljara za izradu češljeva od rogova istarsko-podolskog goveda.

U Buzetu živi i stvara akademski slikar Hari Ivančić pa će turisti moći zaviriti i u njegov atelier.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini