ISTRA POMAŽE

NOVA AKCIJA ISTARSKIH PODUZETNIKA Spremaju pošiljku koja ide 7. veljače. Ljudima na Baniji potrebna hrana, obuća, pribor za brijanje, televizor…

| Autor: Duška PALIBRK
Damir Bubić uz donirane Fiat Pande u prošloj akciji (Snimila Duška Palibrk)

Damir Bubić uz donirane Fiat Pande u prošloj akciji (Snimila Duška Palibrk)


Nakon što su prevezli i predali dvije darivane Pande iz Zlatnih ruku volonterima na Baniji, uz druge potrepštine koje se po čitavoj Istri prikupljaju ciljano i predaju direktno ljudima u potrebi, Damir Bubić iz Ližnjana i njegovi kolege okupljeni u grupi "Istra pomaže", uglavnom članovi udruge Glas poduzetnika Hrvatske, spremaju novu pošiljku. U nedjelju, 7. veljače, ponovno idu "gore", što je Bubić objavio i na svom Facebook profilu, nakon čega iz Petrinje, Siska i Gline počnu stizati konkretni upiti. Ovog puta pomoć se prikuplja za Ljubicu Komšo, obitelj Bjelkanović, Stjepana Hrestaka, Vesnu Kalendarević, Sanju R. Hrabar i Mariju Perenčević.

Tražene donacije su hrana i ampule za pse i mačke, deterdženti za robu i posuđe, pribor za brijanje s pripadajućom kozmetikom za djedicu koji 4. veljače navršava 72 godine, toaletni papir, kuhinjski ubrusi, brašno, šećer, ulje, mesni narezak, televizor s reciverom za gospođu od 80 godina, radne cipele ili gojzerice za udrugu branitelja liječenih od PTSP-a koji su aktivni u Glini (brojevi 37/38 - 2 para, 41 - 7 pari, 43 - 4 para, 44 - 4 para, 46 - 1 par), kroksice brojevi 38, 39, 42 i 43, čizme broj 42 i 43, ženska obuća broj 40 (bez pete za stariju gospođu s bolesnom kralježnicom).

- S obzirom da smo rasprostranjeni po čitavoj Istri, organizirat ćemo i više sabirnih mjesta da bismo donatorima olakšali posao. Molimo sve donatore koji budu sudjelovali da se drže popisa koji objavimo jer za to znamo gdje ide. Vjerujemo da će popis rasti što smo bliže nedjelji pa treba pratiti naše objave na fejsu. Imamo ponovno donirani automobil, ovaj put iz Buzeta, a kad već idemo gore, da napunimo barem jedan kombi, kaže Bubić.

Kontakti za doniranje su za Pulu i okolicu Damir Bubić (092/169-5425), za Bale i Rovinjsko Selo s okolicom Robert Trošt (098/441-040), za Kanfanar, Savičentu i okolicu Lana Božić (095/866-3332), za Žminj i okolicu Radojka Bartulić (092/3067-350), za Pazin i okolicu Alenka Defar (091/501-5436).

- Pomoći ćemo i jednu predivnu inicijativu. Dječica iz vrtića "Bubamara" u Ližnjanu i učenici od prvog do četvrtog razreda također iz Ližnjana sa svojim odgajateljima i učiteljicama prikupili su donacije za djecu iz Područne škole Viduševac pa ćemo im to prevesti u kombiju koji će nam ustupiti i napuniti benzinom Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Ližnjana, kaže Bubić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter