IZBORI 2020.

DINO DEBELJUH POKREĆE INICIJATIVU "Učka je jedini tunel u zemlji koji se naplaćuje. To treba hitno ukinuti"

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Snimio M. MIJOŠEK

Snimio M. MIJOŠEK


Vlada je ukidanjem tunelarine za tunel Sveti Ilija koji spaja Imotsku krajinu i Makarsko primorje, dokazala da Istra ima poseban neravnopravan tretman u Hrvatskoj, a vladajući u Istri, osim praznih priča, po tom pitanju nisu ništa konkretno učinili

  

"Jedna od prvih inicijativa koju ćemo pokrenuti vezana je uz ukidanje tunelarine na Učki, zbog čega uskoro krećemo i s prikupljanjem potpisa građana vezano uz taj prijedlog.

Plaćanje tunelarine je neustavno, jer građane Istre stavlja u neravnopravan položaj s ostalim krajevima Hrvatske. Učka je jedini tunel u zemlji koji se naplaćuje, a to treba hitno ukinuti", rekao je na konferenciji za novinare Dino Debeljuh nositelj Nezavisne liste građana-liste pod brojem 13, koja izlazi na izbore u osmoj izbornoj jedinici.

-Vlada je ukidanjem tunelarine za tunel Sveti Ilija koji spaja Imotsku krajinu i Makarsko primorje, dokazala da Istra ima poseban neravnopravan tretman u Hrvatskoj, a vladajući u Istri, osim praznih priča, po tom pitanju ništa konkretno nisu napravili, rekao je Debeljuh. Pritom je naglasio da su hrana i svi proizvodi koji u Istru dolaze kroz tunel, skuplji zbog dodatnog troška prijevoza.

Govoreći o programu s kojim izlazi pred birače, istaknuo je borbu protiv korupcije, a kao temelj navodi antikorupcijski manifest koji je napisao još 2014. godine. Debeljuh smatra da treba ukinuti zastaru za koruptivna djela, a predlaže i opoziv saborskih zastupnika.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU OD NEDJELJE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater