POVENJAK 2020

Nevjerojatan uspjeh uljare San Antonio: SVIH PET UZORAKA ULJA OSVOJILO ZLATO

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Mi smo se prijavili s pet ulja i osvojili pet zlata, od toga jedan blend Mix San Antonio i četiri monosortna ulja: Istarska bjelica, Buža ženska vodnjanska, Leccino i Karbonica. Ulja u top 10 natjecanja su Mix San Antonio, Istarska bjelica i Buža ženska vodnjanska, kazao je direktor Uljare San Antonio Marijan Marjanović

Na nedavnom natjecanju maslinovih ulja "Povenjak 2020.", koje je održano u Omišu, Stancija San Antonio iz Vodnjana poslala je pet uzoraka ulja i svih pet su nagrađeni zlatnom nagradom, dok je Mix San Antonio osvojio vicešampionsko mjesto. Manifestacija ocjenjivanja kvalitete i kakvoće maslinovog ulja i konzerviranih maslina na domaći način pod nazivom "Povenjak 2020." održala se po 14. put.

Viceprvak MIX San Antonio

Na natjecanju za ekstra djevičanska maslinova ulja bilo je prijavljeno 200 uzoraka, od toga je ove godine dodijeljeno samo 54 zlatne medalje zbog slabe maslinarske godine.

- Iznimno smo ponosni na rad naše uljare koja je na ovom natjecanju, između 30 ulja nagrađenih zlatnom nagradom, preradila 14 uzoraka. U top 10 ulja, deset je i izašlo upravo iz naše uljare. Od 30 zlata, 14 je prerađeno u uljari San Antonio. Mi smo se prijavili s pet ulja i osvojili pet zlata, od toga jedan blend Mix San Antonio i četiri monosotrna ulja: Istarska bjelica, Buža ženska Vodnjanska, Leccino i Karbonica. Ulja u top 10 natjecanja su Mix San Antonio, Istarska bjelica i Buža ženska Vodnjanska. Najviše rangirano ulje je viceprvak natjecanja - MIX San Antonio, kazao je direktor Uljare San Antonio Marijan Marjanović.

Masline se odmah obrađuju

- I ovog puta smo potvrdili da smo u samom vrhu maslinarstva i da nismo slučajno na visokim pozicijama. Dokaz je to da smo svake godine u prvih deset na raznim natjecanjima. Iz Omiša se vraćamo s pet zlata i titulom viceprvaka natjecanja. Pozivam sve zainteresirane da upravo ova nagrađena ulja degustiraju u Zagrebu 22. i 23. veljače na Festivalu Maslina u Hotelu Westin, istaknuo je direktor Marjanović.

Inače, masline iz ekološkog uzgoja ubrane na stanciji San Antonio prerađuju se odmah u jednoj od najmodernijih uljara u Hrvatskoj. Ocjenjivanje proizvoda djevičanskog maslinovog ulja u Omišu i ove je godine obavljeno u Zavod za javno zdravstvo Split.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini