Strateška investicija

NASTAVLJA SE UREĐENJE RIVE U UMAGU "Stvorit će se dodatni motiv dolaska i povratka gostiju u naš grad"

Trenutno je u tijeku izgradnja rotora kod IKB-a, koji se u dijelu naslanja na izgradnju nove javne površine, odnosno povezuje s već izgrađenim dijelom te će dovršetkom postati nova funkcionalna urbana površina. Već sljedeći tjedan započinju radovi na daljnjem uređenju gradske rive s pripadajućim sadržajima, od centra grada pa do INA-e

| Autor: Glas Istre
Umag panorama

Umag panorama


Jedna od strateških investicija za Umag je uređenje i izgradnja gradske rive na relaciji od gradske dige pa sve do ACI marine. Sama preobrazba i izgradnja započela je prije sedam godina. Lani, prije samog početka ljeta, uređen je i rekonstruiran dio gradske rive koji je u cijelosti oplemenio sadržaj i izgled šetnice, posebice izgradnjom novih zelenih površina na prostoru od dvije tisuće metra četvornih. Postignutim standardima komunalnog uređenja nastavit će se s izgradnjom sve do konačne realizacije i to kroz radove u fazama.

Trenutno je u tijeku izgradnja rotora kod IKB-a, koji se u dijelu odnosi i naslanja na izgradnju nove javne površine, odnosno povezuje s već izgrađenim dijelom te će dovršetkom postati nova funkcionalna urbana površina. Usporedno, već sljedeći tjedan započinju radovi na daljnjem uređenju gradske rive s pripadajućim sadržajima, i to na relaciji od centra grada pa do INA-e.

U okviru uređenja ovog dijela šetnice predviđeni su novi platoi za štandove i kućice kako bi šetnici dali uredniji, unificiraniji i skladniji izgled, a pritom podigli razinu kvalitete samog područja. Postojeće dječje igralište se proširuje za 300-tinjak kvadrata te se nadograđuje dodatnim sadržajem za djecu, od kojeg će najzanimljiviji i najzabavniji biti set sprava za vanjsko vježbanje prilagođeno upravo najmlađima. Ujedno, u narednom je periodu predviđena zamjena postojećih igrala i postavljanje antistres podloge, kao i hortikulturno uređenje, čime će ovo dječje igralište dobiti potpuno novo, sigurnije i ljepše ruho.

Sljedeći zahvat odnosi se na uređenje i izgradnju novog stajališta za turistički vlakić, a koji ima tradiciju prometovanja već punih 50 godina. Najveći se dio investicije rekonstrukcije šetnice odnosi na potpuno uređenje i proširenje velikog parkinga na obali koji se nalazi u zaleđu mediteranskog parka te se proteže od dječjeg igrališta na početku šetališta pa do novijeg igrališta s postojećim vanjskim vježbalištem-„street work out“, u nastavku šetnice.

Izgradnjom i rekonstrukcijom parkirališta riješit će se dostupnost centru grada i bitno smanjiti prometne gužve. U okviru ove faze, u planu je i povećanje kapaciteta parkirališta na samom Šetalištu Vladimira Gortana. Tako će se, osim modernizacije, uređenja i povećanja učinkovitosti postojećih i novih parkirnih mjesta, dodatno uložiti u novi suvremeniji sustav parkiranja na oba parkirališta, ne bi li se vozačima ponudio brži i efikasniji protok te pronalazak slobodnog parkinga.

- Cilj izgradnje gradske rive, koja za naš grad predstavlja stratešku investiciju, polako se približava svom konačnom dovršetku. U ovoj fazi, čiji je trošak oko 7 milijuna kuna, značajno će se podići komunalni standard uređenja, a time i kvaliteta života naših sugrađana. Ujedno, stvorit će se dodatni motiv dolaska i povratka gostiju u naš grad, koji iz godine u godinu poprima sve vidljivije europske standarde, čemu kontinuirano težimo, naglasio je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater