Najavljen bogat program Mjeseca poduzetništva u Poreču

| Autor: Glas Istre

– I ovaj će listopad u Poreču proći u znaku poduzetništva. Naime, Grad Poreč treću godinu zaredom organizira manifestaciju Mjesec poduzetništva kroz koju želi pomoći postojećim poduzetnicima ali i onima koji to tek planiraju postati. Bogat program najavili su u Maloj vijećnici gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnica gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić.

- U godini kao što je ova, za grad kao šta je naš, zbog svih mjera trenutno se vrlo malo manifestacija događa. U gospodarski teškoj godini kao što je ova ali i inače, mislimo da je naš zadatak da našim

gospodarstvenicima pomognemo koliko god možemo u okviru naših mogućnosti, rekao je uvodno gradonačelnik Peršurić i dodao, kako po analizi FINA-e za 2019., u Poreču ima preko 1400

poduzetnika, koji zapošljavaju gotovo 11 tisuća ljudi, odnosno, u Poreču radi svaka šesta osoba u Istri, a po dobiti, broju zaposlenih, i konsolidiranom rezultatu su odmah iza Zagreba.

– Dodajmo tome da je Poreč u vrhu po broju mladih ispod 30 godina koji rade. To pokazuje koliki je interes za rad i život u Poreču kod mladih. Naravno, situacija ove godine svakako će se za cijeli svijet promijeniti, ali mi smo kao prioritet stavili mjere za pomoć gospodarstvu i baš zato naš odsjek za gospodarstvo vrijedno radi i surađuje s lokalnim poduzetnicima i obrtnicima. Vjerujem da će brojni sugrađani, mali poduzetnici, obrtnici i gospodarstvenici doći na programe koje smo organizirali u Mjesecu poduzetništva, a koji su za sve besplatni., zaključio je Peršurić.

Pročelnica je naglasila kako su već prva dva izdanja ove manifestacije okupila veliki broj posjetitelja, dok će se ovogodišnje izdanje biti posvećeno aktualnim temama i izazovima s kojima se poduzetnici susreću u godini obilježenoj koronavirusom.

- Želja je kroz seminare, predavanja, radionice, pozitivne primjere i info-dane biti na usluzi našim poduzetnicima i pomoći im u poslovanju, umrežavanju i razvijanju, rekla je Mičetić Fabić, dodavši kako su Gradu u organizaciji ove manifestacije pomogle i gradske ustanove, te druge institucije i partneri i to uz minimalni financijski trošak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini