sljedeća faza razvoja

Nadzorni odbor društva donio važne odluke. Mon Perin otvoren za mogućni ulazak strateškog ili financijskog partnera

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Massimo Piutti, predsjednik Uprave Mon Perina (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Massimo Piutti, predsjednik Uprave Mon Perina (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Nakon što su izlaskom na Zagrebačku burzu početkom ove godine ispunili jedan od velikih strateških ciljeva, iz baljanskog Mon Perina stižu informacije o novim potezima i razvojnim planovima za jedan od najuspješnijih poduzetničkih projekata u domaćem turizmu. Naime, Nadzorni odbor društva dao suglasnost na odluku Uprave o pokretanju postupka izbora savjetnika za ostvarenje sljedeće faze strateškog razvoja društva. Što to konkretno znači pojašnjeno je u odluci.

"Budući da je Uprava zaključila da je nastupilo povoljno vrijeme za ostvarenje daljnje faze strateškog plana Društva, potrebno je poduzeti određene aktivnosti kako bi se utvrdilo na koji način će se krenuti u provedbu plana. Prvi korak u tome je odabir financijskog savjetnika koji će pomoći u utvrđivanju vrijednosti Društva, te utvrđenju hoće li se tražiti strateški i/ili financijski investitor, u kojoj mjeri će se u tom slučaju dokapitalizirati Društvo i pod kojim uvjetima", stoji u odluci koju je prihvatio Nadzorni odbor. Njome je, dakle, otvorena mogućnost da se daljnji razvoj Mon Perina planira u partnerstvu, a hoće li se ono dogoditi i u kojem obliku trebao bi definirati jučer pokrenuti proces.

Nadzorni odbor donio je još jednu važnu odluku. Riječ je i suglasnosti na odluku Uprave o pokretanju postupka pripreme natječaja za provedbu programa Mon Perin Partner. Radi se o programu osmišljenom s ciljem promicanja participativnog poduzetništva, olakšavanja investicijskog ciklusa, omogućavanja dodatnog sudjelovanja zaposlenika, dioničara, poslovnih partnera i ključnih povezanih osoba u rastu i razvoju Društva, te poticanja dioničarstva.

"Ukratko, raspisat će se natječaj za prodaju mobilnih kućica i istovremenog davanja istih u zakup Društvu radi daljnjeg iznajmljivanja. Na natječaj se mogu javiti svi koji drže dionice neprekidno 10 godina, ili tko ima više od deset tisuća dionica", pojašnjavajući program kazao nam je predsjednik Uprave Mon Perina Massimo Piutti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of