NAJNOVIJELuda priča iz rovinja

Na Punta Križu cvjeta bespravna gradnja: Dok kontroverzni vlasnik Zvonimir Medak bez dozvole gradi beach bar i širi terasu do mora "feder tehnikom" NADLEŽNE SLUŽBE KUKAJU KAKO NE ZNAJU ŠTO DA RADE

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Utvrdilo se da je obrt počeo raditi s koncesijom Hrvatskih šuma, pa se Grad s njima dopisivao posljednjih desetak godina. Koncesija je povučena, ali nikada nitko nije iselio osobu iz tog prostora jer se preklapaju nadležnosti. S naše strane mi smo svima kojima smo mogli problem prijavili, a u međuvremenu se dogodio i nemili incident te se Grad definitivno protivi da se ta djelatnost tamo, i bez ikakve i ičije kontrole, obavlja, kaže gradonačelnik Rovinja, Marko Paliaga

  

Na rovinjskom Punta Križu cvjeta bespravna gradnja. Konkretno, počeli su ilegalni građevinski radovi na jednom beach baru, a dio tih radova, osim na kopnenom području proširio se i na pomorsko dobro. Još je bitno napomenuti da je riječ o državnom zemljištu! 

S time su upoznati i komunalni redari Grada Rovinja, koji su građevinskoj inspekciji i Šumariji prijavili bespravnu gradnju. Konkretno, evidentirali su da se izvode radovi na betoniranju terena i postavljanju metalne konstrukcije, a svoja su zapažanja, odnosno sumnje u nelegalnu izvedbu i uzurpaciju oko tisuću četvornih metara površine, proslijedili na više adresa državnih službi - turističkoj, građevinskoj, carinskoj i sanitarnoj inspekciji, kao i Hrvatskim šumama, pod čijom je ingerencijom najveći dio uzurpiranog prostora.

Da stvar bude jasnija, spomenimo i da je riječ o sjevernom dijelu grada Punta križu, posljednjih godina najčešće spominjanom kao predjelu i kupališnom raju za swingere na kojem se nalaze i četiri beach bara, i ovaj potonji na kojemu se trenutno izvode radovi.

Inače, ovaj je bar, kao i njegov vlasnik u žižu javnosti dospio još prošle godine, kada je u noćnim satima došlo do pucnjave iz vatrenog oružja, u kojemu su vlasnik i još jedna osoba zadobili teške ozljede. S obzirom daje riječ o zemljišnom prostoru koji je u vlasništvu Republike Hrvatske, konkretnije njime upravljaju Hrvatske šume, upit smo proslijedili na njihovu adresu. 

Bez osnove

- Katastarska čestica oznake 1918 k.o. Rovinj, koja je obuhvaćena šumskogospodarskim područjem Republike Hrvatske duži se niz godina u ljetnim mjesecima koristi za obavljanje ugostiteljske djelatnosti bez pravne osnove. Pravna i fizička osoba koja uzurpira zemljište ne posjeduje dokument, odnosno ugovor za korištenje državnog šumskog zemljišta, piše u dopisu Hrvatskih šuma, od kojih i doznajemo da se protiv vlasnika beach bara trenutno vode dvije prijave - jedna za uzurpaciju, a druga za nanesenu šumsku štetu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam