Društvo razvija model održivog participativnog socijalnog poduzetništva

Mon Perin dijeli dividendu i pomaže razvoju Bala

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Plinio Cuccurin Balama je, između ostalog, donirao skulpturu leptira

Plinio Cuccurin Balama je, između ostalog, donirao skulpturu leptira


Tako, pored ostalog, sufinancira besplatan dječji vrti, besplatan prijevoz stanovništva iz Bala na mjesne plaže San Polo i Colona, kulturne manifestacije, suradnju s više od desetak sveučilišta iz zemlje i inozemstva, udrugu umirovljenika Bala te oplemenjivanje bivše fortifikacijske zone Barbariga putem start up-a Fort Forno

Nadzorni odbor Mon Perina Skupštini je, osim uobičajenih točaka, na usvajanje poslao i prijedlog usvajanja završnog obračuna za 2018. godinu s prijedlogom za raspodjelu dobiti i isplatu dividende. Ukupni konsolidirani prihodi iznose gotovo 50 milijuna kuna, što čini više od 31 posto u odnosu na 2017. godinu. EBIDTA iznosi više od 23 milijuna kuna što je povećanje od 35 posto u odnosu na 2017. godinu.

Konsolidirana dobit Društva iznosi 10,8 milijuna kuna što čini 76 posto više nego u 2017. godini. Time je Društvo dvije godine ranije ostvarilo rezultate koji su bili planirani tek za 2020. godinu. Čisti dobitak poslovne godine raspoređuje se na zadržani dobitak, dok će se djelomični iznos zadržane dobiti Društva iz prethodnih godina isplatiti udjeličarima u omjeru na svakih 1.000 kuna vrijednosti udjela umjesto dosadašnjih 60 kuna iznos od 75 kuna. Vlasnik Mon Perina je 742 stanovnika općine Bale, među kojima su i prijatelji Bala.

Kako je na Nadzornom odboru napomenuto, u tijeku su investicije u vrijednosti od preko 40 milijuna kuna. Prosječna bruto plaća u prethodnoj godini na nivou grupe Mon Perin bila je 10.451 kunu, odnosno neto 6,479 kuna, što je 10 posto iznad prosjeka djelatnosti smještaja, uz napomenu da se unutar grupe Mon Perin obavlja i poljoprivredna djelatnost. Društvo i nadalje razvija model održivog participativnog socijalnog poduzetništva ne samo unutar Društva, već i prema lokalnoj zajednici. Tako, pored ostalog, sufinancira besplatan dječji vrti, besplatan prijevoz stanovništva iz Bala na mjesne plaže San Polo i Colona, kulturne manifestacije, suradnju s više od desetak sveučilišta iz zemlje i inozemstva, udrugu umirovljenika Bala te oplemenjivanje bivše fortifikacijske zone Barbariga putem start up-a Fort Forno.

Na Nadzornom odboru dobivena je i informacija o stanju bookinga koji iznosi 26 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Također, razmatran je i prijedlog plana investicija do 2022. godine, dokad se planira uložiti dodatnih 60 milijuna kuna uz zadržavanje u vlasništvu 188.500 redovnih dionica Adris Grupe d.d., što iznosi oko 100 milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter