ROVINJ

Mirnapack postaje novi rovinjski Monvi?


Jučer su se u gradskoj palači Rovinja na sastanku iza zatvorenih vrata za medije, s domaćinom i gradonačelnikom Rovinja Markom Paliagom našli pomoćnik ministrice kulture Davor Trupković i članovi uprave Valalte. Kako doznajemo, na sastanku se razgovaralo o idejnom projektu rekonstrukcije bivše tvornice Mirnapack (u vlasništvu Valalte) koja se nalazi u dvorištu sa stražnje strane kompleksa tvornice Mirna (u vlasništvu Podravke) te njenoj prenamjeni iz industrijskog u ugostiteljski objekt, odnosno zabavni centar. Mirnapack je radio do konca prošle godine odnosno nedavno je ugašen.

S obzirom da Rovinj rušenjem kultnog Zabavnog centra "Monvi" otprije više od jednog desetljeća gotovo da i nema noćnog života (ako isključimo tu i tamo sezonsku live muziku ispred kafića) mogućnost gradnje novog centra zagolicala je maštu. Od tud i pitanje gradonačelniku Paliagi o čemu se konkretno razgovaralo.

Prvi korak k realizaciji

- Dakle, riječ je o idejnom projektu rekonstrukcije bivše Mirnapackove tvornice i njene prenamjene u zabavni centar. Konkretno, Grad je temeljem iskazanog interesa Valalte za gradnjom takvog centra na sastanak pozvao predstavnike Ministarstva kulture, kako bi svi zajedno učinili prvi korak k realizaciji projekta. Ponavljam, riječ je tek prvom koraku k realizaciji projekta, odnosno putu k izradi glavne projektne dokumentacije, rekao nam je rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga. Od njega smo doznali da je Valalta sadašnji vlasnik bivše tvornice limenki za riblje konzerve Mirnapack upravo i investitor u novi zabavni centar, dok je uloga ministarstva kulture u funkciji budućih programa, odnosno konzervatorske zaštite. Također, na sastanku se zatražilo i mišljenje Hrvatskog vijeća za kulturna dobra pri Ministarstvu kulture glede uklanjanja bivše upravne zgrade, nakon čega bi se pristupilo izradi glavnog projekta za potrebe ishodovanja građevinske dozvole, pojasnio je gradonačelnik Paliaga, kojeg smo upitali i koja je točno uloga Grada, u projektu budućeg zabavnog centra. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum