POPULARNA KAMPING DESTINACIJA

MILIJUNTO NOĆENJE ZABILJEŽENO I U VRSARU: Jedino naturista ima više

| Autor: Sanja BOSNIĆ
(Arhiva)

Vrsar se 8. kolovoza pridružio ostalim turističkim destinacijama u Istri koje bilježe milijunto noćenje. Ove je godine ono ostvareno, istina, jedan dan kasnije nego lani. Vrsar je prvenstveno kamping destinacija, pa njegovi kampovi Valkanela, Portosole, FKK Koversada i Orsera "diktiraju" uspješnost svake sezone.

U tom su periodu ukupno ostvarili jedan posto manje noćenja nego lani u istom periodu. Isti postotni minus bilježe i hoteli i apartmani, dok je privatni smještaj u plusu od 8 posto. Zanimljiv je podatak, koji ide u prilog zagovornicima naturizma kao posebnog segmenta turističke ponude, da je samo naturistički kamp FKK Koversada jedini od kampova koji je zabilježio povećanjen broja noćenja od čak 10 posto. To je posljedica pretvaranja bivšeg naturističkog kampa "Istra" u obližnjoj Funtani u tekstilni kamp, pa je jedan dio naturista iz sadašnjeg Rivierinog "Istra Premium camping Resorta" iz Funtane preselio u FKK Koversadu.

Kako nas je izvijestila direktorica Turističke zajednice Vrsar Natalija Vugrinec nije zabrinuta za ovaj kumulativno gledajući 2-postotni minus, jer su naznake da će ga kolovoz sigurno "poništiti" pa će na kraju godine Vrsar biti u plusu u odnosu na lanjsku godinu. Na dan 8. kolovoza kad je zabilježeno milijunto noćenje, u Vrsaru je boravilo 17.000 gostiju.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater