Iz pazina

MILANOVIĆ O SUDBINI TVORNICE DUHANA BAT u Kanfanaru: "Mislim da se moglo više napraviti. Možda se još uvijek može."

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(MILIVOJ MIJOŠEK)

(MILIVOJ MIJOŠEK)


To je ipak tvornica, to su neka radna mjesta, iako ne mislim da će Istra zbog toga imati veliki skok nezaposlenosti, ali mislim da je trebalo i da se još uvijek može zadržati, kazao je predsjednik Zoran Milanović

Predsjednik Republike Zoran Milanović, nakon svečanosti Dana Istarske županije u pazinskom Spomen domu, odgovarao je na pitanja novinara, a među ostalim je upitan o sudbini tvornice duhana BAT u Kanfanaru.

- Kada se radi o proizvodnji cigareta moram pazit što govorim, cigarete su otrov, a opet su legalne. Što se tiče trošarina, mislim da se ipak moglo napraviti više da ta tvornica ostane ovdje, to je ipak tvornica, to su neka radna mjesta, iako ne mislim da će Istra zbog toga imati veliki skok nezaposlenosti, ali mislim da je trebalo i da se još uvijek može zadržati, kazao je predsjednik Milanović napomenuvši da ne želi da ispadne da zagovara proizvodnju duhanskih prerađevina mada i sam povremeno konzumira duhan.

- Sad ćete mi reći da sam priznao da povremeno zapalim koju cigaretu, nisam priznao, nego sam vam rekao, ali izbjegavam to, jer cigarete su otrov i štete ljudima više nego korona, ubijaju ih, posebno ako su ljudi nešto manje imućni odnosno siromašniji, jer to naprosto ide jedno na drugo, naprosto je pušenje jako loše za zdravlje. Nećeš dobit temperaturu, ali ubit ćete nakon nekog vremena, kazao je predsjednik Milanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini