srpski poduzetnik

MILAN POPOVIĆ ŽIVJET ĆE U ISTRI? Bivši Severinin suprug, osim vila za odmor u Fažani, gradit će obiteljsku kuću i resort u Krnjaloži

  Iz pouzdanih izvora doznajemo da na jugu Istre, točnije na području Grada Vodnjan, u Krnjaloži Milan Popović gradi obiteljsku kuću. No, uz kuću će graditi i mali resort, odnosno naselje luksuznih vila za odmor, restoran u sklopu toga, te još neke sadržaje. Nešto poput Stancije Meneghetti. Prema našim informacijama, sve je još u fazi projektiranja

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Srpski poduzetnik s donedavno zagrebačkom adresom Milan Popović, u javnosti poznat prije svega kao bivši suprug popularne pjevačice Severine Kojić, mogao bi se uskoro skrasiti u Istri. Iz pouzdanih izvora doznajemo da na jugu Istre, točnije na području Grada Vodnjan, u Krnjaloži gradi obiteljsku kuću. No, Popović će uz kuću graditi i mali resort, odnosno naselje luksuznih vila za odmor, restoran u sklopu toga, te još neke sadržaje. Nešto poput Stancije Meneghetti. Prema našim informacijama, sve je još u fazi projektiranja, a parcela koju smo obišli zarasla je u korov. Radi se o zemljištu velikom više od dva hektara koje je Popović preko svoje tvrtke Celanova kupio od jedne privatne osobe. U zemljišnim je knjigama zabilježeno da je kupoprodajni ugovor sklopljen u lipnju lani. Parcela je malo izdvojena iz samog mjesta, nalazi se kraj velikog maslinika. U Krnjaloži je u vrijeme našeg obilaska u prijepodnevnim satima vladao potpuni mir. Nigdje nikoga. U mjestu je svega nekoliko kuća, a neke od njih očito su namijenjene za iznajmljivanje. Iako se nalazi u blizini prometne ceste između Vodnjana i Bala, buka ovdje ne dopire.

S pogledom na Brione

Iz Krnjalože pogled puca na Fažanski kanal, odnosno Brione. Izgleda da je Popoviću to jako bitno, jer je već, kao što smo pisali, kupio zemljište i u najatraktivnijem dijelu Fažane gdje je već izgrađeno nekoliko luksuznih vila, a odakle se brionsko otočje vidi kao na dlanu. Tu je parcelu, veliku 738 četvornih metara, kupio od Općine Fažana te platio 400 eura po kvadratu, odnosno gotovo 300 tisuća eura. Tada je to bila najskuplja parcela koju je Općina prodavala.

No, prema našim saznanjima, to nije i jedina parcela koju je Popovića firma kupila u Fažani. Postoji još jedna u vlasništvu Celanove, ali nije nam zasad poznato kad je kupljena. Navodno će srpski poduzetnik u tom mjestu graditi dvije vile za odmor. Tako će Popović, prema onome što smo dosad doznali, na jugu Istre krenuti u ozbiljan turistički biznis, ali očito i često boraviti ovdje, budući da jednu kuću u Krnjaloži planira graditi za sebe.

Kad smo pisali o kupnji općinske parcele u Fažani, načelnik Radomir Korać nam je izjavio da mu je iznimno drago što je Popović odabrao ulagati na području Fažane. "Područje Fažana jug namijenjeno je isključivo za stambenu gradnju pa pretpostavljam da na parceli planira graditi kuću, jer prema prostornom planu nije moguće graditi ništa drugo", kazao nam je tada Korać.

Podsjetimo da je Popović tvrtku Celenova osnovao 2018. godine, a sjedište joj je u Zagrebu. Poslovanje joj je najviše vezano uz poslovanje s nekretninama. Njezin je osnivač tvrtka Amdico International Limited čije je sjedište na Cipru. U sudskom registru kao direktorica tvrtke Celanova navodi se poznata odbojkašica Dragana Marković, inače rođena u Puli, a sada s adresom u Fažani, koja je ujedno bila direktorica nedavno ugašene tvrtke Mega Immobilien, čije je udjele imala Celanova, a bila je nekada u vlasništvu Gzima Redžepija, bliskog suradnika pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

gg

Ni kučeta ni mačeta

Mediji su prilično detaljno pratili sve Popovićeve nekretninske aktivnosti u Hrvatskoj, prije svega se to odnosilo na Zagreb. Prvo je 2015. investirao u kuću na Horvatovcu. Zatim je 2018. njegova tvrtka Celanova kupila stan u novozagrebačkom stambenom naselju Meandar, potom u Maksimiru poslovni prostor, stan i nekoliko garaža. Bilo je tu još poslovnih prostora, stanova i garaža, a pisalo se i o tome da je Popovićeva tvrtka kupila nekretninu od nekadašnje klizačice Idore Hegel na otoku Hvaru te farmu u Vrbovcu.

Inače, Milan Popović se u medijima često spominje i zbog dugotrajnog spora koji vodi s bivšom suprugom Severinom Kojić oko skrbništva nad njihovim djetetom. Zbog toga je izgleda i "očistio" svoje poslovanje u Hrvatskoj, odnosno ispada da tu, kako je nedavno pisao Jutarnji list, nema, što bi se reklo, ni kučeta ni mačeta, ni nekretnina ni imovine. Naime, iako trenutno o skrbništvu nad djetetom odlučuje Županijski sud u Splitu, Popović smatra da se na njega moraju primjenjivati isključivo zakoni Republike Srbije, budući da dijete, tvrdi, tamo ima prebivalište.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini