Nakon sedam godina

MEDULIN: Počinje izrada Lokalnog programa djelovanja za mlade ŠTO NEDOSTAJE MLADIMA?

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Kao što je i najavljeno, nakon sedam godina ponovo kreće izrada Lokalnog programa djelovanja za mlade Općine Medulin za razdoblje 2021. - 2025. te se iz Općine obraćaju mladima želeći znati kako će program izgledati i što će sadržavati.

"Želimo znati što je vama potrebno, a to nam trebate baš vi reći. Ovo neće biti samo doneseni dokument, ovo će biti vaš i naš alat za unaprjeđenje života mladih na području općine Medulin. Ukratko želimo da se uključite, želimo da kažete što nedostaje mladima u Općini Medulin, što želite, koje su vaše ideje i kako da zajedno postignemo cilj, a naš zadatak je da sve to provedemo u djelo zajedno s vama", ističu iz Općine.

Inače, Lokalni program djelovanja za mlade (LPDM), biti će strateški dokument u kojem će se definirati na koji će način i kojim konkretnim aktivnostima, s koliko financijskih sredstava i u kojem vremenskom razdoblju odgovoriti na ključne potrebe i interese mladih. Cilj je izraditi cjeloviti dokument koji će biti na korist svim mladima kao alat za postizanje raznih ciljeva, ali i realizaciju raznih projekta. Potreban je da bi imali strateški dokument pomoću kojega i mladi i Općina Medulin mogu prijavljivati i financirati razne projekte i da bi imali sve želje i potrebe mladih na jednom mjestu te znali što je mladima potrebno.

Lokalni program radit će se na temelju onoga što mladi budu rekli da im treba. Općina Medulin u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Savjetom mladih Općine Medulin i mladim žiteljima općine izradit će dokument koji će nakon javnog savjetovanja izglasati Općinsko vijeće Općine Medulin i time taj dokument dobiva na značaju i težini.

U sklopu aktivnosti planira se održavanje radnih fokus grupa, radionica i događaja kako bi došli do informacija. Aktivnosti započinju u rujnu 2020. godine, a na stranici Općine objavljivat će se sve informacije u vezi toga kao i na društvenim mrežama: FB stranica Općine Medulin i Savjeta mladih Općine Medulin kao i Instagramu općine Medulin i Savjeta mladih Općine Medulin.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater