Dan otvorenih intervjua u Maistri
Iduće srijede, 28. veljače, Maistra organizira Dan otvorenih intervjua, lani uspješno isproban model pronalaženja kvalitetnog stručnog kadra za svoje rovinjske hotele. Od 11 do 18 sati u hotelu Lone zainteresirane za rad na recepciji, u domaćinstvu, kuhinji, restoranu, u animaciji…, dočekat će predstavnici Maistre kojima će moći predati svoj životopis i razgovarati o svemu što ih zanima u vezi otvorenih radnih mjesta i uvjeta rada koje nudi najveća hotelska kompanija u Hrvatskoj.
Ove godine trebat će 200-tinjak zaposlenika više nego lani kada su zapošljavali 2.700 što stalnih radnika što sezonaca, budući da otvaraju nov luksuzan Grand Park Hotel, a i predsezona im je, kažu u Maistri, sve življa. Najboljim radnicima rovinjska kompanija otvara mogućnost cjelogodišnjeg rada u svojim hotelima u Rovinju, Monte Muliniju, Loneu, Edenu i Adriaticu, kojima će se ove godine pridružiti i novi Grand Park Hotel, najavljen kao jedan od najluksuznijih na Jadranu.
- Najveći broj naših djelatnika dolazi iz Istre, a za one kojima je to potrebno, organiziramo i plaćamo smještaj. Osiguravamo i dva topla obroka te isplaćujemo naknadu za prijevoz na posao i dodatke na plaću, od regresa, božićnice i jubilarne nagrade do solidarne pomoći. Programe usavršavanja provodimo za sve zaposlenike, od menadžmenta do sezonaca. Uz tečajeve stranih jezika, usavršavanja za sommeliere i bariste, poslovne i prodajne akademije, MAIstart programa pripravništva i druge, ove godine smo pokrenuli i tromjesečni kulinarski program "Good Food Academy" za naše a la carte kuhare, kaže Tina Turk Lupieri, direktorica ljudskih potencijala u Maistri. (D. PALIBRK)