PETI ŠTAJUN

Mačkari iz Ruhci poručili: VISOKI "POLITIČAR" BIT ĆE PRIVEDEN PRAVDI

| Autor: Mirjan RIMANIĆ
(Mirjan RIMANIĆ)

"Mačkari iz Ruhci" ni ove godine nisu iznevjerili tradiciju i podigli velikog, najvjerojatnije najvećeg pusta u Istri, visokog gotovo osam metara.

Budući da su mu nadjenuli ime "Političar" zaslužuje da bude tako visok, ili velik kako bi ga svi koji prolaze cestom Pazin - Poreč mogli vidjeti, jer kako je rekao "sudac" Darko Rusac "prvo eli pole sve dojde na svoje".

Dođe tako i "peti štajun", a budući da se u Hrvatskoj nitko ne može maknuti od politike ne mogu to ni "mačkari".

- U politiki nikada ni dosadno. Nego smo finili s izborima za predsjednika, a već smo postali glavni u Europi, rekao je Rusac, dodajući kako je Hrvatska, bez obzira što neki misle da je mala, u stvari velika. Velika kao prosječna kineska obitelj. To znači, kaže Rusac, da smo svi u rodu, a "ki će kega, ako ne svoj svojega". Upravo je takav ulovljen nedaleko Ruhci i završio na stupu uz cestu. Iako je premazan svim mastima i stranačkim bojama, spreman na sve, "Političar" će ipak pred sud. Cjeli će "peti štajun" provesti na ovom mjestu javno izložen da svi vide njegovu oholost i pohlepu, a onda će se na kraju ipak suočiti s pravdom. Moguće je, da će se u Ruhcima dogoditi ono što se u Hrvatskoj rijetko događa, da "Političar" odgovara i ispašta za sve ono što je učinio.

- Lipi moj Političar, ja bin ti reka da se malo skuliraš i da se skalaš na zemlju i da dobro razmisliš ča si svega napravija, poručio mu je Rusac, a sve koji prolaze cestom Pazin - Poreč pozvao da ga dobro pogledaju jer će u njemu vjerojatno prepoznati i ponešto od onoga s čime su često suočeni u stvarnosti, ali onoga što može izazivati noćne more. Do suočavanja "Političara" s istinom "Živio Pust", uskliknuo je Rusac i pozvao sve "Mačkare iz Ruhci", njihove prijatelje i goste u društveni dom u Ruhcima na čobanac koji je pripremio Mirko Lakošeljac - Balin.

Stotinjak maškara koje će na "pusnu nedilju", 23. veljače, obići Tinjanštinu, Trabu, Katun i susjedna mjesta, preksinoć se do kasnih sati, uz pučke svirače, zabavljalo u Domu kujući planove za maske. Na kraju će se "Političar" iz Ruhci na Pust, 25. veljače, naći pred sudom i suočiti s pravdom.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater