Rezolucija Zemlja

LIŽNJAN: Otpadom s priobalja napunjena čak dva velika kontejnera

Zahvaljujemo se svim građanima koji su sudjelovali u eko akciji: mještanima Ližnjana, eko aktivistima Vodnjanštine, mještanima Šišana i Galižane, ali i neočekivanim gostima iz Njemačke, Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine te Srbije. Svi zajedno izborili smo se za čist i zdrav okoliš, poručili su zadovoljno organizatori

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Eko akcija

Eko akcija


U Ližnjanu je proteklog vikenda uspješno provedena eko akcija u sklopu projekta Rezolucija Zemlja, a koja se održavala pod slogan "Aktivni u zajednici - okoliš nema granica!". Suradnici na ovoj eko akciji bili su eko aktivisti Vodnjanštine - upravo zato što okoliš nema granica! Pokrovitelji su bili Općina Ližnjan i Ližnjan Brnestra d.o.o. poduzeće za obavljanje komunalnih djelatnosti.

Nakon ove akcije prikupljenim otpadom napunjena su čak dva velika kontejnera pa su sudionici zadovoljno mogli konstatirati kako, zahvaljujući njihovom trudu, ovaj otpad više ne zagađuju i ne narušava izgled prekrasnog ližnjanskog priobalja.

- Zahvaljujemo se svim građanima koji su sudjelovali u eko akciji: mještanima Ližnjana, eko aktivistima Vodnjanštine, mještanima Šišana i Galižane, ali i neočekivanim gostima iz Njemačke, Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine te Srbije. Svi zajedno izborili smo se za čist i zdrav okoliš, poručili su zadovoljno organizatori te se posebno zahvalili Heleni Pola iz Ližnjana na pomoći u organizaciji i Gordonu Sepuki iz Ližnjana koji je prevozio otpad do baje te sponzoru pizzeriji "Kantun" iz Medulina na marendama. Posebno su zahvalili svim građanima koji odgovorno i savjesno postupaju s otpadom.

- Sretni smo jer smo doprinijeli izgledu i čistoći našeg prekrasnog okoliša, poručili su i ekoaktivisti Vodnjanštine koji najavljuju i nastavak svojih eko akcija, ovaj put na drugom kraju Vodnjanštine, točnije na granici s Općinom Bale.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater