VISI IM MANDAT

KOALICIJA "DOSTA JE PLJAČKE" TREĆA JE SNAGA U 8. IZBORNOJ JEDINICI Pernar: Ovdje će se voditi borba za svaki glas

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Ivan Pernar i Željko Bilić - koalicija Dosta pljačke (D. SADIKAJ)

Ivan Pernar i Željko Bilić - koalicija Dosta pljačke (D. SADIKAJ)


Želim da se ukine tunelarina na Učki, kao što je ukinuta naplata kroz Krčki most. Htio bih naglasiti da je cestarina u Istri ogromna u usporedbi s onom u ostatku Hrvatske. Čudi me da ni HDZ ni SDP to ne dovodi u pitanje što naznačuje da su ili u dosluhu s koncesionarom, ili imaju korist od njega, ili ih jednostavno nije briga, poručio je Pernar

Po pazinskim ulicama danas je tijekom poslijepodneva predizborne letke građanima dijelio Ivan Pernar, prvoplasirani s koalicijske liste "Dosta je pljačke" u 8. izbornoj jedinici, koji je ovih dana sa svojim stranačkim kolegama u obilasku Istre.

- Želim da se ukine tunelarina na Učki, kao što je ukinuta naplata kroz Krčki most. Htio bih naglasiti da je cestarina u Istri ogromna u usporedbi s onom u ostatku Hrvatske. Čudi me da ni HDZ ni SDP to ne dovodi u pitanje što naznačuje da su ili u dosluhu s koncesionarom, ili imaju korist od njega, ili ih jednostavno nije briga, poručio je Pernar. Pitali smo ga da komentira nedavno objavljenu anketu Hrejtinga koja njegovoj listi predviđa 1 rubni saborski mandat (4,4%).

Kaštijun i javna nabava

- Ankete Hrejtinga nikad mi nisu bile sklone. Kad mi je Ipsos davao 2,4 posto, Hrejting mi je davao 0,8 posto, kazao je Pernar. Naglašava da su ga politički analitičari već bili prekrižili, ali i po toj je anketi, nakon Restart koalicije i HDZ-a, treća politička snaga u 8. izbornoj jedinici. Na pitanje kako to da se kandidirao upravo ovdje odgovara da je na koalicijskoj razini dogovoreno da njegova Stranka Ivana Pernara ima predstavnike u 5. i 8. jedinici.

"Sad je na građanima Istre da kažu prihvaćaju li me kao svoga", ističe Pernar.

- Ovdje će se voditi borba za svaki glas, doslovce će o malom broju glasova ovisiti raspodjela mandata, predviđa Pernar.

- Ako osvojim mandat 30 posto od osobnog dohotka donirat ću udrugama osoba s posebnim potrebama Istarske i Primorsko-goranske županije, kazao je Željko Bilić, drugoplasirani s iste liste. Bilić smatra problematičnom javnu nabavu na lokalnoj razini, "jer svaka općina u Istri ima svog malog Bandića". U susjednoj županiji najviše ga boli nesređeno odlagalište Marišćina za koji odgovornim smatra riječki SDP, dok za stanje odlagališta Kaštijun odgovornim smatra IDS.

Lista prioriteta

- Istra nije nikad manje novaca dobila od središnje države nego kada je bio SDP na vlasti pa neka birači razmisle jesu li za Restart koaliciju, poručio je Bilić. Visoko na listi prioriteta istaknuli su rješavanje stambenih pitanja za mlade, ali i raspuštanje Stožera civilne zaštite Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum