unaprjeđenja energetske učinkovitosti

JAVNI POZIV: Istarska županija sufinancira izradu glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


U cilju povećanja udjela obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima, Istarska županija je objavila Javni poziv za subvencioniranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju na području Istarske županije za 2022. godinu.

Financijska sredstva za realizaciju navedenog Javnog poziva osigurana su u proračunu Istarske županije za 2022. godinu, u iznosu od 200.000 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji su fizičke osobe odnosno vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća (uz suglasnost svih suvlasnika) s prebivalištem na adresi u kojoj se projekt provodi na području Istarske županije.

Prijavitelji mogu ostvariti bespovratna sredstva Istarske županije u iznosu do 50 posto prihvatljivog troška, ali ne više od 2.000 kuna (s PDV-om).

Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 25. studenog 2022. godine, a sve informacije dostupne su na mrežnoj stranici Istarske županije pod rubrikom Natječaji.

Inače, Istarska županija zadala si je jasne ciljeve Zelene tranzicije, poput unaprjeđenja energetske učinkovitosti, prelaska na obnovljive izvore energije, smanjenja emisija stakleničkih plinova, a sve u svrhu ostvarenja pozitivnih učinka na okoliš, značajnih financijskih ušteda, te energetske neutralnosti.

Kako bi se pravovremeno osigurala dostupnost energije i blagostanje lokalnih zajednica u budućnosti, nužno je da regionalna i lokalna samouprava što prije poduzmu odlučne korake prema energetskoj tranziciji, a objava ovog Javnog poziva, samo je početak u ostvarenju zadanih ciljeva Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater