NAJNOVIJETRGOVAČKI CENTAR MAX STOJA NAPREDUJE VELIKOM BRZINOM

Izgrađene dvije etaže buduće pulske šoping meke na Stoji


S obzirom da se na dijelu Stoje ubrzano rade prilazne prometnice, novi rotori i kompletna komunalna infrastruktura, a sve zbog novog pulskog trgovačkog centra Max Stoja, znatiželja zbog uznapredovale gradnje u bivšem istoimenom kamenolomu sve je veća. A u kojoj je fazi ova gradnja čiji će završetak razveseliti brojne potrošače, najzornije svjedoči fotografija iz zraka, kao i usporedba sa situacijom otprije nekih mjesec dana.

Tehnički pregled 29. listopada

Unatoč razmišljanjima, pa čak i stavovima pojedinaca da Puli ne treba ovakav šoping centar, pa možda da niti lokacija baš nije najpogođenija, činjenica je da ovaj centar zasigurno neće biti prazan. Jednom kada bude otvoren biti će - u to uopće nema sumnje - mjesto okupljanja kako Puljana, tako i sve brojnijih turista koji pohode naš grad.

Zanimljivo je napomenuti da je kamen temeljac položen krajem srpnja prošle godine i da je već tada obznanjeno da će se novi trgovački centar službeno otvoriti u četvrtak 8. studenog 2018. godine?! Zakazan je već i tehnički pregled objekta za 29. listopada, dok će se ključevi zakupcima uručiti 31. srpnja da bi stigli ući u svoje prostore i urediti ih kako žele. Dakle, da bi dohvatili te rokove na gradilištu nema zastoja, a nema niti oko same lokacije što se tiče izgradnje prilaznih cesta, što je obveza Grada.

Izvođač ovih građevinskih radova je zagrebački Kamgrad, radi se po projektu Integrated design by ATP architects engineers iz Zagreba i Beča, a nadzor je povjeren tvrtki ARHI iz Pule. Građevinska dozvola postala je pravomoćna 25. svibnja, prijava početka radova bila je 30. lipnja, a izvođač je ušao na gradilište 10. srpnja i otada se svaki dan maksimalno iskoristi.

Radovi brzo napreduju

U svega mjesec dana s prve, već se prešlo i na drugu etažu, a kao što je obznanjeno u startu, objekt će se prostirati na ukupno šest etaža, od kojih će samo jedna biti nadzemna, a osim prizemne, odnosno nulte etaže, ostale četiri bit će unutar bivšeg kamenoloma. Objekt će se prostirati na ukupno 71 tisuću kvadrata bruto površine, odnosno 30 tisuća kvadrata neto iznajmljivog prostora, te je, usporedbe radi, napomenuti da je to zapravo 10 tisuća kvadrata više od, primjerice, riječkog ZTC-a. Na prizemnom, nadzemnom i jednom podzemnom katu protezat će se zabavno-trgovački sadržaji, dok će dva podzemna kata biti uređena u parkirališta s ukupno 850 mjesta, a jedan će kat biti prostor za tehnički dio. Po viđenom, upravo su potonje etaže već izgrađene.

Riječ je o doista velikoj investiciji od vrtoglavih 400 milijuna kuna. Osim brojnih trgovina poznatih brendova - a već su najavljeni i oni sigurni poput H&M, Stradivariusa, Pull&Bear i Bershka iz Inditex grupe, Massa, Manga, SportVisiona, Shooster i ostalih, nije naodmet ponoviti da će se upravo u ovom centru nalaziti i Cinestar s tri kino dvorane, igralište za djecu te brojni kafići i restorani - potvrđeni su tako Leggiero Bar i Foody te brojni drugi brendovi, a iz samog objekta, upravo s te posljednje etaže gdje će biti smješteni ugostiteljski sadržaji, protezat će se pogled na pulski zaljev i Muzil. Također, kada je o budućim zakupcima riječ, ugovori je navodno već potpisan s Plodinama koje će ovdje imati svoj supermarket. U stotinjak trgovina zaposlenje će naći više od 500 ljudi, što u samom centru, što kod zakupaca.

Društvo je platilo 28,5 milijuna kuna komunalnog doprinosa kojim se gradi komunalna infrastruktura u cijelom gradu. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike