NA PRIJEDLOG ŽUPANA

Istarska županija, gradovi i općine nadoknadit će štetu autopraonicama, nastalu zbog redukcije vode

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Ilustracija (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Na današnjoj 6. sjednici Koordinacijskog tijela za praćenje stanja vodoopskrbe u Istarskoj županiji u 2022. godini, istarski župan Boris Miletić predložio je mjere, u suradnji s gradovima i općinama, kojima bi se obeštetili oni poslovni subjekti sa sjedištem u Istarskoj županiji, odnosno autopraonice, koji nisu mogli obavljati svoju djelatnost zbog mjera redukcije korištenje pitke vode.

Podsjećamo, mjera redukcije korištenja pitke vode I. stupnja za vodoopskrbno područje Istarske županije stupile su na snagu 18. srpnja.

Nastavno na navedeno, pozivaju se svi poslovni subjekti, odnosno autopraonice, koji nisu mogli obavljati svoju djelatnost od 18. srpnja do 19. kolovoza 2022. godine (od kada ponovo smiju) da se sa svojim odštetnim zahtjevom pismenim putem jave u nadležni Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije na: poljoprivreda@istra-istria.hr, u roku od 8 dana.

Nakon prikupljenih podataka o autopraonicama, čiji je rad bio obustavljen, definirat će se konkretni kriteriji naknade štete. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini