ROVINJSKA RIBARNICA

I ljeti se NAJVIŠE PRODAJU SRDELE I INĆUNI jer su najjeftiniji


Ljetne gužve nisu zaobišle ni rovinjsku ribarnicu. Kako domaći, tako i turisti u potrazi su za kvalitetnom jadranskom ribom i školjkašima. Iako je ulov bio slabiji nego inače zbog mjesečine, u ribarnici je bilo za svakoga ponešto.

- Ljeti uvijek najbolje idu srdele i inćuni, objasnila nam je jedna od prodavačica. Taj nas izbor ne začuđuje jer su upravo one najjeftinije. Naime, obje vrste prodaju se po cijeni od 30 kuna za kilogram. Jeftinija opcija od srdela i inćuna jesu jedino školjkaši. Dagnje tako koštaju 25 kuna po kilogramu, a ima ih mnogo.

Za cijenjeno riblje meso pripremite se platiti malo više. Za oradu iz uzgoja negdje ćete dati 80, a negdje 90 kuna za kilogram, dok za onu divljeg ulova treba izdvojiti čak 250 kuna za kilogram. Za brancina ćete dati 120 kuna za kilogram. Iz ponude bismo izdvojili lignje, negdje 120, a negdje 150 kuna kilogram, zatim oguljeni morski pas po 80 kuna za kilogram, a rovinjsku ribarnicu nisu zaobišli ni škampi, poslastica za koju ćete izdvojiti negdje 220, a negdje čak 250 kuna za kilogram. Nude se još i rombo, filet lososa, ugor i druga riba.

Ljubazne i uvijek nasmijane prodavačice savjetovale su svoje kupce oko pripreme različitih riba, a kao najbolji način pripreme izdvojile su pečenje na ploči. Kako je prošao pun Mjesec, ovih dana u ribarnici možemo očekivati još veću i bolju ponudu, a da biste imali široku paletu ponude iz koje možete birati, poželjno je doći što ranije, jer se, posebice za vrijeme sezone, sve vrlo brzo rasproda. (Piše A. BRATTONI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater