SOCIJALNA OSJETLJIVOST

Humanitarna akcija Lovačkog društva "Mirna" Buzet i Crvenog križa Starije i potrebite SUMJEŠTANE RAZVESELILI LOVAČKIM GULAŠOM

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Lovci pakirali obroke u dostavne zdjelice (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Starije i socijalno potrebite mještane buzetskog i laniškog područja, njih 64, Lovačko društvo "Mirna" Buzet i Gradsko društvo Crvenog križa obradovali su posebnim ručkom. Na kućni prag dostavili su im gulaš s mesom divlje svinje i palentu. Za mnoge je to bio nesvakidašnji ručak. "Dugo nismo jeli šugo od divljači", komentirali su zadovoljni već i samim dolaskom volontera Crvenog križa. Jer u raštrkanim naseljima istarskog sjevera, pogotovo su staračka i samačka domaćinstva, kaže ravnateljica buzetskog Crvenog križa Lara Černeka, osamljena i izolirana pa im dobro dođe i malo društva.

- Sada kada su popustile protuepidemijske mjere, mogli bi se i više kretati, no strah ih je koronavirusa, pa ostaju doma, rekla nam je Černeka.

- Doista je pohvalna ta socijalna osjetljivost i Udruženja obrtnika, i Lovačkog društva, i svih udruga koji iniciraju i obraćaju nam se da zajednički odradimo ovakve hvalevrijedne akcije, poručila je predsjednica buzetskog Crvenog križa Ervina Kisiček.

U prvu humanitarnu akciju takve vrste na istarskom sjeveru koju je u vrijeme korona krize pokrenuo Ceh ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije, uključili su se sredinom svibnja članovi Ceha ugostitelja pri buzetskom Udruženju obrtnika te Gradsko društvo Crvenog križa Buzet, a sada su drugu inicirali lovci, također u suradnji s Crvenim križem.

- Lovačko društvo uvijek ima u rezervi mesa divljači. Kroz cijelu godinu doniramo meso svima kojima je potrebno, udrugama, sportskim klubovima, crkvenom zboru…, a sada smo ga odlučili donirati za starije i potrebite, kaže tajnica LD "Mirna" Ines Jerman koja je zajedno s lovcima Brankom Golojkom, Ivanom Majcanom i Nevenom Majcanom, pakirala obroke u dostavne zdjelice.

Obroci su skuhani u konobi "Volte" u Kozarima, dok su ih volonteri Crvenog križa Virna Kisiček, Maja Ivančić, Vesna Tolušić, Bruno i Sandra Podobnik, Anita Buždon, Lara Černeka, dostavili na kućne adrese onih kojima je takva pomoć najpotrebnija. Doista prava humanost i zajedništvo na djelu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of