MEDULIN

Građani zajednički priredili najbogatiji adventski program dosad: ZABAVAN I EDUKATIVNI "PROSINAC U OPĆINI MEDULIN"

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Bogat program adventskog programa predstavljen je u vijećnici Općine Medulin (P. SOFTIĆ)

Nastavlja se tradicija dočeka Nove godine u podne kod Malina na vitar na medulinskoj rivi. Tamo će se i ove godine održati novogodišnja atletska utrka za djecu i odrasle, radionice i animacija za djecu

Mještani Općine Medulin ove su se godine angažirali u zaista velikom broju da bi sa svojim sumještanima, prijateljima i obiteljima što ljepše obilježili ovo blagdansko vrijeme. Putem mjesnih odbora, raznih udruga, organizacija, ustanova i klubova priredili su dosad najbogatiji program "Prosinac u općini Medulin" koji će gotovo svakodnevno u narednih mjesec dana u svim mjestima općine nuditi zanimljive sadržaje.

Doček svetog Nikole na placi

Ravnateljica Dječjeg vrtića Medulin Severka Verbanac odmah je najavila događanje koje većina mališana već sada s nestrpljenjem iščekuje, a to je doček Sv. Nikole na medulinskoj placi 6. prosinca.

- Ove godine na placi u Medulinu okupit će se više od 500 djece iz općine na različitim radionicama i dočeku Svetog Nikole, a posebnost ovogodišnjeg dočeka biti će domaći panetoni koje će pripremati i peći nekoliko vještih nonica. U suradnji s medulinskom župom, djeca će naučiti i što je Božić i zašto ga slavimo, organizirat ćemo nekoliko atraktivnih predstava za djecu, priredbe, nastupe, a zajedno s tetama iz medulinskih vrtića prisjetit ćemo se i nekih starih igara kojih smo se mi kao djeca igrali, ali i igračaka s kojima smo se igrali u djetinjstvu, najavila je Verbanac.

Tatjana Mišković Milić, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Medulin 1, također je najavila bogat programa manifestacija na području Medulina koji započinje paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu 30. studenog u 18 sati na medulinskoj placi. Već tada će se održati prigodna proslava uz glazbu i prigodna pića i kolače, a Mišković Milić posebno je naglasila da će ove godine sva pića i kolači biti prilagođeni svim uzrastima i osobama s određenim zdravstvenim tegobama.

Donacija za Dječji dom

- Željela bih istaknuti da će ove godine na svim adventskim kućicama na placi sva hrana i pića biti besplatni, no ipak ovim putem pozivam sve mještane i posjetitelje da ubace neku donaciju u kutije na štandovima jer ćemo sav prikupljeni novac donirati Dječjem domu "Ruža Petrović", poručila je Mišković Milić.

Pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Suzana Racan Stern potvrdila je da će Medulin nastaviti s tradicijom dočeka Nove godine u podne kod Malina na vitar na medulinskoj rivi. Tamo će se i ove godine održati novogodišnja atletska utrka za djecu i odrasle, radionice i animacija za djecu u aranžmanu Zemlje Zabave, nastupit će i plesni studio Pirueta iz Medulina, a za veselu zabavu i ispraćaj stare godine pobrinut će se DJ Nikola z Kukurini i Saša Lozar.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini