Zavod za javno zdravstvo IŽ

Građani Istre od danas mogu na cijepljenje bez zakazivanja termina. DONOSIMO RASPORED CIJEPLJENJA PO GRADOVIMA

Na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Cijepiti se mogu samo osobe koje do sada nisu cijepljene i koje imaju boravište ili prebivalište u Istarskoj županiji te imaju zdravstvenu iskaznicu HZZO-a

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije pozivaju zainteresirane odrasle osobe s područja Istarske županije koje se nisu cijepile protiv Covida-19 da slobodno pristupe cijepljenju bez zakazanog termina tijekom idućeg tjedna.

Masovno cijepljenje počelo je već danas u Domu zdravlja Pula (Flanatička 27) s cjepivom Johnson & Johnson. Na istoj lokaciji će se provesti cijepljenje u subotu 19. lipnja od 8 do 11 sati s cjepivom Pfizer.

Termini i vrste cjepiva

Danas je počelo cijepljenje i u Domu zdravlja Rovinj (M. Benussi 6).

Dom zdravlja Pazin cijepljenje za sve bez zakazanog termina organizira sutra (16. lipnja) u Spomen domu (Šetalište Pazinske gimnazije 1). Od 13 do 15 sati cijepit će s Pfizerom, a od 15 do 16 sati s cjepivom Johnson & Johnson. Sutra i Dom zdravlja Labin organizira cijepljenje na adresi Ulica sv. Mikule 2 (punkt 1) i to od 15.30 do 18.30 sati s cjepivima Johnson & Johnson i Pfizer. Porečani na red dolaze u petak, 18. lipnja, kada će Dom zdravlja Poreč (Ulica M. Gioseffi 2) organizirati cijepljenje od 9 do 11 sati s cjepivom Johnson & Johnson, a od 11 do podne s cjepivom Pfizer.

U Umagu će se cijepljenje organizirati u subotu, 19. lipnja, u sportskoj dvorani Osnovne škole Marije i Line (Školska ulica 14). Od 9 do 10 sati cijepit će ljude s Pfizerom, a 12.30 do 13.30 s cjepivom Johnson & Johnson. Istog dana, u subotu, cijepljenje je zakazano i u sportskoj dvorani u Buzetu (Ulica 2. istarske brigade bb) od 11 do 12 sati s cjepivima Johnson & Johnson i Pfizer.

Cijepljenje djece

Na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu. Cijepiti se mogu samo osobe koje do sada nisu cijepljene i koje imaju boravište ili prebivalište u Istarskoj županiji te imaju zdravstvenu iskaznicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Cjepivo Comirnaty (BioNTech i Pfizer) odobreno je za primjenu u djece dobi iznad 12 godina, a roditelji se mogu javiti nadležnom školskom liječniku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije radi dogovora o cijepljenju djece. Kontakti specijalista školske i adolescentne medicine (tzv. školski liječnici) nalaze se na mrežnoj stranici Zavoda za javno zdravstvo IŽ.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum