NAJNOVIJESAJAM KAMPINGA U STUTTGARTU

GOSTI IZABRALI: Mon Perin iz Bala najbolji je europski autokamp

| Autor: Silva BODLAJ IVAŠIĆ

To je još jedna nagrada u nizu koju je Mon Perin osvojio ove godine * Jako nas veseli nagrada Vacanselecta i posebno smo ponosni na nju, jer dolazi zahvaljujući ocjenama gostiju. To nam je dodatni poticaj kako bi u narednim godinama još bolje radili i zadovoljili očekivanja gostiju koji su nam dodijelili nagradu, izjavio je predsjednik uprave Mon Perina Massimo Piutti

Prema ocjenama gostiju za najbolji kamp, odnosno ''Best Selectcamp campsite'', na sajmu CMT u Stuttgartu, što je najvažnija nagrada sajma, ocijenjen je autokamp Mon Perin iz Bala. Sajam je počeo u subotu, a najvažniji je sajam kampinga u Njemačkoj i Europi. To je još jedna nagrada u nizu koju je Mon Perin osvojio ove godine, nakon nagrada koje je dodijelio KUH (Kamping udruženje Hrvatske) u vidu najboljeg kampa u Hrvatskoj (Croatia Best's campsites), te nagrada za Paleo Park kao inovaciju godine i nagrade Simply the Best Udruge Hrvatskih putničkih agencija.

Interes za hrvatske kampove ne jenjava

Nagradu je preuzeo Predsjednik uprave Mon Perina, Massimo Piutti, koji nam javlja dojmove iz Stuttgarta: "'Jako nas veseli nagrada Vacanselecta i posebno smo ponosni na nju, jer dolazi zahvaljujući ocjenama gostiju. To nam je dodatni poticaj kako bi u narednim godinama još bolje radili i zadovoljili očekivanja gostiju koji su nam dodijelili nagradu. Nakon prvog dana sajma i posjećenosti naših štandova, možemo reći da interes za hrvatske kampove ne jenjava pa očekujemo još jednu uspješnu turističku sezonu''.

U subotu navečer održan je simpozij tvrtke Vacanselect, jedne od najvećih agencija na turističkom tržištu, koja u svom portfelju ima 54 kampa, 9.000 mobilnih kućica i glamping šatora u 221 partner kamp, te je turoperator za kampove u 17 različitih država. U Stuttgartu se trenutno nalaze i predstavnici svih većih turističkih tvrtki iz Istre i Hrvatske.

Jedna cjelina

Kamp Mon Perin u naravi se sastoji od dva bivše kampa - San Pola i Colona - sada spojena u jednu cjelinu koja na raspolaganju ima 750 parcela s kompletnom infrastrukturom, priključkom za struju i vodu, a neke čak imaju priključak na kanalizacijski sustav. Kamp ima i 190 mobilnih kućica te 20 glamping šatora. Tržišna vrijednost Mon Perina danas iznosi 300 milijuna kuna. Kada je osnovan s dva kampa imao je jednu zvjezdicu, a danas kao jedan kamp ima četiri zvjezdice. Na početku je u njemu bilo zaposleno pet osoba, a sada ih je 35 s tim da se broj zaposlenih u sezoni poveća na 140 osoba. Kampom Mon Prin upravlja tvrtka Mon Perin koja od prvog dana , paralelno sa svojom osnovnom djelatnošću, promovira i Bale kao turističku destinaciju.

Sajam u Stuttgartu je prije 10-ak godina preoteo Munchenu primat najvećeg kamping sajma u Europi, a dogodilo se to kad je njemački auto klub (ADAC) svoje pokroviteljstvo i svoju gala večer premjestio ovdje. Sajam je lani imao više od 340.000 posjetitelja. S njega se pružaju informacije o trendovima i očekivanjima u kampingu općenito i prve procjene o Hrvatskoj za nadolazeću sezonu, a ukupni dojmovi zbrajat će se iduće nedjelje, s obzirom da sajam traje 10-ak dana.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam