NAJAVA NOVOG REŽIMA

Glasnogovornik slovenske Vlade Kacin: HRVATSKA ĆE SE BRZO NAĆI NA CRVENOJ LISTI, svi će ulaskom u Sloveniju MORATI U KARANTENU

| Autor: Glas Istre
(EPA)

Iz Slovenije posljednjih dana stižu poruke kako je većina novozaraženih u toj zemlji došla iz Hrvatske. 

U sinoćnjoj emisiji POP TV-a slovenska epidemiologinja Matelja Logar komentirala je jučerašnju brojku od 130 novozaraženih u Hrvatskoj. 

"To su brojke koje bi trebale zabrinuti svakoga i, naravno, vlasti u Hrvatskoj, rekla je Logar. 

Glasnogovornik slovenske vlade bio je još konkretniji. Ponovno je govorio o navodnim planovima Hrvatske za koje javnost u Hrvatskoj ne zna gotovo ništa, piše Index.hr.

"Rastužuje me to što Hrvatska namjerava promijeniti svoj zakon o zaraznim bolestima, ali tek nakon 20.kolovoza", rekao je Kacin. Kazao je kako će turistička sezona već biti gotova prije nego što zakon stupi na snagu i da se mjere uopće neće moći primijeniti na sezonu. 

"To je priča koja jako zaostaje"; komentirao je Kacin poteze hrvatske vlade. 

Iz Slovenije su, kako se čini, najviše ogorčeni time što je Hrvatska, smatraju, epidemiološku sliku potpuno podredila turističkoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kacin je kazao kako bi Slovenija službenim hrvatskim brojevima sigurno mogla dodati one infekcije koje su zabilježene u Sloveniji i koje se uvoze iz Hrvatske. 

Onda su ti hrvatski brojevi puno veći", komentirao je Kacin."Ključna činjenica je da oni testiraju manje od nas", istaknuo je, dodavši da turisti ne vjeruju hrvatskom zdravstvenom sustavu i da se posljedično više vole vratiti u domovinu ako se razbole tijekom odmora. Kacin vjeruje da će to sigurno imati negativne posljedice za hrvatski turizam u budućnosti, piše Index.hr.

Dodao je da će se Hrvatska "brzo naći na crvenoj listi" s obzirom na to da na to da je "previše slučaja zaraze među turistima. Kacin nije želio reći može li se Hrvatska naći na crvenoj listi Slovenije već sljedećeg tjedna,.

"To će morati reći brojevi", rekao je Kacin.

No jasno je dao do znanja da ćemo se, ako se ovakav trend u Hrvatskoj nastavi, brzo naći na slovenskoj crvenoj listi. 

Podsjetimo, svi oni koji u Sloveniju ulaze iz zemalja koje se nalaze na crvenoj listi moraju ići u karantenu, piše Index.hr.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater