na livadi Svetice u Šišanu

FOTO/VIDEO: DJEVOJČICE DVD-a LIŽNJAN PRIPREMAJU SE ZA DRŽAVNO NATJECANJE

| Autor: Doria Mohorović


Na posve zanimljivu scenu naišli smo jutros na livadi Svetice u Šišanu. Vatrogasna mladež DVD-a Ližnjan koju čini petnaestak djevojčica u dobi od 12 do 16 godina, na vatrogasnom su poligonu izvodile vježbe u svrhu pripreme za nadolazeće državno natjecanje u Čakovcu.

S crvenom vatrogasnom kacigom na glavi, entuzijastično i spretno, timski su odrađivale sve prepreke i zadaće koje su bile postavljene pred njih. Riječ je o raznim vježbama s vatrogasnim aparatima i cijevima, vatrogasnim armaturama i vezovima. Na učinjene prijestupe i greške ih je, po završetku zadataka, upozoravala voditeljica vatrogasne mladeži Martina Kaić.

- Županijsko natjecanje održava se svake godine, a djeca koja se plasiraju na prvo i drugo mjesto, od svih DVD-ova iz cijele Hrvatske, odlaze na državna takmičenja. Mogu reći da je dosta zahtjevno, ali je zanimljivo. Djevojčice su to ozbiljno prihvatile i trude se. Morali smo stvoriti novu ekipu jer cure koje su osvojile pravo, odnosno uvjet za nastup na državnom natjecanju prerasle su tu kategoriju, ali ovim se putem želim zahvaliti i njima. Zbog Covida se državno natjecanje nije održalo 2020., kao ni 2021. godine, priča nam Dragan Radolović, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ližnjan pa dodaje da za natjecanje djevojčice vježbaju dva puta tjedno.

-Nasuprot drugih DVD-a gdje su samo muški, drago nam je da imamo i djevojčice i žene. Trenutno u DVD-u Ližnjan imamo pet članica. U planu za iduću godinu je odrađivati vježbe s muškom djecom od 6 do 12 godina, a uz njih i mladež od 12 do 16 godina, ističe Radolović pritom dodajući da su dječaci češće zainteresirani za sportove poput nogometa i puno ih je teže motivirati za vatrogasne vježbe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater