NAGRADA INOVATORU

Ervinu Matiću srebrna medalja na sajmu u Ženevi, napravio je STROJ KOJI ČISTI POVRŠINU MORA

| Autor: Đ. PINCAN

Istru je u Ženevi predstavljao Ervin Matić iz Poreča s inovacijom koji je nazvao samoplutajući uređaj za čišćenje vodenih površina od sitnog otpada ili drugih plutajućih tvari bez potrebe direktnog upravljanja strojem

Na ovogodišnjem 47. Međunarodnom salonu inovacija Geneva 2019., koji se održavao od 10. do 14. travnja, predstavilo i se 11 izabranih hrvatski inovatora i inovativnih tvrtki. Na ovom međunarodnom salonu predstavilo se i Društvo inovatora Pula i Savez udruga inovatora istarske županije. Istru je u Ženevi predstavljao Ervin Matić iz Poreča s inovacijom koji je nazvao samoplutajući uređaj za čišćenje vodenih površina od sitnog otpada ili drugih plutajućih tvari bez potrebe direktnog upravljanja strojem. Odnosno automatsko ostvarivanje čišćenja bez, ili sa minimalnim brojem operatera uz znatno skraćivanje vremena i opreme potrebnog za održavanje čistoće vodenih površina. Ervin Matić je svoju inovaciju izlagao uz potporu Grada Poreča i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije.

Sudjelovanje na sajmu već tradicionalno organizira Udruga inovatora Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i partnerom Hrvatskom gospodarskom komorom te Savezom udruga inovatora Istarske županije.

Ove godine u Ženevi se na deset tisuća četvornih metara predstavljalo ukupno tisuću inovacija iz 40 zemalja svijeta. Sajam je posjetilo otprilike 60 tisuća, uglavnom poslovnih posjetitelja. Izložene inovacije ocjenjivao je međunarodni ocjenjivački sud od 55 članova iz zemalja sudionica na izložbi. Ocjenjivački sud je inovaciju Ervina Matića nagradio srebrnom medaljom. Ove godine se dogodila zanimljivost, a to je da je iz Francuske došla slična inovacija koja ima istu funkciju kao i inovacija Ervina Matića iz Poreča. Hrvatske inovatore na sajmu je posjetila i novoimenovana veleposlanica RH u Švicarskoj Konfederaciji Andrea Bekić. S obzirom na velik broj poslovnih ljudi koji je posjetio izložbu i iskazanog poslovnog interesa, očekuju se dobri poslovni rezultati u daljnjim kontaktima.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom