ROVINJ

DOČEK ZA DAVIDA PINEZIĆA svjetskog prvaka u ribolovu sa štapom iz barke

| Autor: Glas Istre
Doček za Davida Pinezića na rovinjskoj rivi (Foto Grad Rovinj)

Doček za Davida Pinezića na rovinjskoj rivi (Foto Grad Rovinj)


Danas je na gradskom trgu organiziran doček za člana SRK Meduza Davida Pinezića koji je zabilježio izuzetan uspjeh i na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u ribolovu.

Svjetsko prvenstvo u ribolovu s brodice je ove godine održano u Crnoj Gori, a Rovinjac Pinezić bio je dio Hrvatske reprezentacije koja je ekipno osvojila prvo mjesto u ribolovu sa štapom iz brodice.

Izbornik reprezentacije je Mateo Jugovac iz Umaga dok je trener još jedan Istranin, Elvis Barak iz Plomina, a u stručnoj pratnji bio je Zadranin Pavle Kostić.

Inače, za Hrvatsku su, osim Davida Pinezića nastupili i Zadrani Ivan Galzina, Marko Sikirić i David Bajlo, zatim Stefano Erman (ŠRD Ribon Novigrad) te Siniša Budisavljević (ŠRD Tunera Jadranovo).

Pinezić je istaknuo kako ovaj uspjeh smatra krunom karijere, te kako nije mjerljiv s dosadašnjim uspjesima postignutim u Hrvatskoj, obzirom da domaći teren ipak predstavlja određenu prednost. „Ovog smo puta osvojili prvo mjesto na nepoznatom terenu, u konkurenciji s najboljim ribićima svijeta“, istaknuo je Pinezić.

Pineziću je u ime Grada Rovinja čestitao i zamjenik gradonačelnika David Modrušan koji je izrazio izuzetno zadovoljstvo što se grad s malim brojem stanovnika može pohvaliti značajnim brojem uspješnih sportaša koji nižu priznanja na državnoj i međunarodnoj razini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of