NIKAD VEĆI SUPETARSKI SAJAM KOBASICA

DARIO ŠIMONOVIĆ IZ PRŠUTARNE JADRUHI DVOSTRUKI ŠAMPION Rekordna godina - dvije trećine uzoraka osvojilo zlatnu medalju

| Autor: Anđelo DAGOSTIN


U kategoriji specifičnih kobasica ovogodišnji je šampion tvrtka Gavrilović iz Petrinje. Najbolju slavonsku kobasicu dao je OPG Zvonko Arić iz Starog Petrovog Sela, a najbolju kulenovu seku tvrtka Ari agro iz Nove Gradiške * Ove godine od 54 uzoraka imamo čak 36 zlata, što dovoljno govori o velikoj kvaliteti, bogatoj aromi i harmoničnosti svih sastojaka u kobasicama koje su proizvođači ove godine postigli, kazala je Blanka Sinčić Pulić, predsjednica udruga senzornih analitičara Gustus

Najsretniji kobasičar na danas otvorenom međunarodnom sajmu "S klobasicom u Europu" u Svetom Petru u Šumi bio je Dario Šimonović, vlasnik Pršutarne Jadruhi u Vižinadi, koji je prema stručnoj analizi u pavlinskom klaustru proglašen pobjednikom u dvije od pet ocjenjivanih kategorija, za istarsku kosnicu te u onoj najprestižnijoj - za najbolju istarsku kobasicu.

- Priželjkivali smo jednu šampionsku titulu, jer znamo da imamo dobre proizvode, ali dvjema se nismo nadali ni u snu, kazao nam je vidno uzbuđeni šampion kojeg smo zatekli za štandom u supetarskoj sportskoj dvorani. Navala na njihove kobasice bila je tolika da smo odgodili duži razgovor. Šimonović nam je ipak stigao kazati da oni nisu veliki proizvođači suhomesnatih delicija, već kosnicu i kobasicu prvenstveno prave za goste svoje poznate konobe Jadruhi u kojoj plasiraju najveći dio delicija.

Otvoreno prvenstvo

Najbrojnija kategorija, s 18 sudionika, bila je ona specifičnih kobasica u kojoj je ovogodišnji šampion postala tvrtka Gavrilović iz Petrinje. Najbolju slavonsku kobasicu dao je OPG Zvonko Arić iz Starog Petrovog Sela u Brodsko-posavskoj županiji, a šampion u kategoriji kulenovih seka bila je tvrtka Ari agro iz Nove Gradiške. Ocjenjivanje je provela udruga senzornih analitičara Gustus iz Pazina, a na ocjenjivanje je pristiglo 54 uzoraka kobasica. Senzorna analiza i ocjenjivanje je nakon sedam godina steklo značaj otvorenog prvenstva Hrvatske i jedno je od najrenomiranijih ocjenjivanja u državi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini