Zelena Istra bira najbolju fotografiju

DAN PLANETA ZEMLJE "Što je stablo naučilo od Zemlje da može razgovarati s nebom?"

| Autor: Borka PETROVIĆ
Snimio M. MIJOŠEK

Snimio M. MIJOŠEK


Udruga Zelena Istre ove će godine Dan planeta Zemlje, koji se inače obilježava 22. travnja, obilježiti foto natjecanjem. Stoga su pozvali svoje pratitelje da im, povodom 50. godišnjice Dana planeta Zemlje pošalju fotografije omiljene šetnje snimljene u vrijeme izolacije.

- Ove se godine Dan planeta Zemlje obilježava samo digitalno. Nema velikih akcija i masovnih okupljanja kojima se inače na ovaj dan želi upozoriti na važnost zaštite našeg planeta. Ipak, čini nam se da smo u ovim vremenima svi bliže prirodi nego inače, kada život teče uobičajeno i kada je sve "normalno". Postali smo svjesniji što je ono bez čega možemo preživjeti, a što je esencijalno i bez čega se ne može: čist zrak, čista vode i hrana, po mogućnosti lokalno uzgojena, navode iz Zelene Istre.

Fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku u jpg ili jpeg formatu i mogu se poslati putem e-maila ured@zelena-istra.hr ili putem Messengera Zelena Istra. Sve fotografije bit će objavljene na web i facebook stranici Zelene Istre, a pet najboljih udruga će nagraditi kutijom za odvajanje papira s prekrasnim citatom Pabla Nerude: "Što je stablo naučilo od Zemlje da može razgovarati s nebom?"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini