ONI BAŠ ŽELE DOĆI NA POLUOTOK

CIRKUS NA ISTARSKOJ GRANICI SA SLOVENIJOM: Čak petero Slovenaca pokušalo proći granicu s lažnim testovima. Neki ih kupuju, a neki printaju s interneta...

| Autor: Glas Istre
Granični prijelaz

Granični prijelaz


Jučer je u Hrvatsku, preko graničnog prijelaza Plovanija, pokušalo ući pet slovenskih državljana s krivotvorenim nalazima PCR testova.

Naime, prvo je oko 9 sati na granični prijelaz pristupio 43-godišnji slovenski državljanin, a obavljenim provjerama utvrđeno je kako je nalaz PCR testa kojeg je predočio policijskim službenicima krivotvorina te da ga je kupio u Ljubljani.

Potom su oko 10.35 sati na granični prijelaz pristigla dva maloljetnika, a s obzirom da su policijski službenici posumnjali i u vjerodostojnost njihovih testova, obavili su provjere sa zdravstvenom ustanovom koja ih je navodno izdala. Utvrdili su kako je riječ o krivotvorenim nalazima testa te da su ih maloljetnici sami izradili na računalu.

Na istu zamisao došli su i 78-godišnjak i 64-godišnjakinja, koji su na granični prijelaz pristigli oko 13.30 sati. I za njihove testove su policijski službenici utvrdili da su krivotvoreni, odnosno da su ih muškarac i žena sami izradili na računalu.

Protiv svih osumnjičenih policija će podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini