TRADICIJA

BUZET: Prosinačko druženje volontera u Domu za starije osobe

| Autor: G. ČALIĆ ŠVERKO
Volonteri

Tridesetak osoba uglavnom s buzetskog područja ima sklopljen ugovor o volontiranju s Domom za starije osobe, a ove ih je godine aktivno bilo dvadesetak

Obilježavajući Međunarodni dan volontera, buzetski Dom za starije osobe već je tradicionalno organizirao prigodno prosinačko druženje s volonterima. Tridesetak osoba uglavnom s buzetskog područja ima sklopljen ugovor o volontiranju s Domom za starije, a ove ih je godine aktivno bilo dvadesetak. Prednjače žene dok je muških volontera četiri. Među njima ima i onih koji su i sami u zreloj životnoj dobi, kao i onih sa zdravstvenim tegobama, no unatoč tome i dalje volontiraju, ustrajni u svojoj namjeri da daju svoj doprinos radu ustanove i na taj način razvesele korisnike Doma za starije.

Buzetski Dom za starije otvoren je u veljači 2007. godine, a već iduće godine, počeli su pristizati volonteri raznih profesija, pa tako ove godine u ovoj buzetskoj ustanovi slave jedanaest godina volonterstva. Dodatne besplatne usluge poput frizerskih usluga i usluga pedikure, sudjelovanja u proslavama rođendana i druženju s korisnicima obogatile su postojeću paletu usluga korisnika na smještaju kao i korisnika Organiziranih dnevnih aktivnosti.

- Radost dolaska uzajamna je kako kod korisnika tako i kod volontera čemu svjedoči i činjenica da unatoč svim tegobama volonteri ne odustaju već nalaze način da i dalje daju svoj doprinos korisnicima Doma, kaže ravnateljica Gordana Helen Šišović.

U volontiranje su uključene sve generacije, od srednjoškolaca do umirovljenika. Namjera je Doma za starije i dalje njegovati i razvijati plemenitu tradiciju volontiranja i uz pomoć dugogodišnjih suradnika lokalnog Crvenog križa. Mladi srednjoškolci, članovi Crvenog križa Buzet dugi niz godina odrađuju dio volonterskih sati u Domu i na taj način između ostalog pridonose međugeneracijskoj suradnji.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater