PITANJE SIGURNOSTI

BUDITE POSEBNO OPREZNI! Prometna policija u utorak će u Puli i Pazinu loviti nesavjesne vozače, ali i nagraditi savjesne. Evo o čemu se zapravo radi

| Autor: Glas Istre
(Arhiva)

(Arhiva)


Kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu i potaknuo tolerantniji odnos između vozača i pješaka, Policijska uprava istarska za utorak je najavila preventivnu akciju Dan ljubaznosti u prometu koja će se tijekom prijepodnevnih sati odvijati na pulskom i pazinskom području.

Prošle se godine u prvih pet mjeseci na pulskom području bilo je 14 naleta na pješaka, dok su se u prvih pet mjeseci ove godine dogodile samo tri prometne nesreće. Prošle je godine u nesrećama stradalo 14 pješaka, od kojih su tri teže ozlijeđena, a 11 lakše, dok su ove godine u nesrećama lakše ozlijeđena samo dva pješaka. Osim što je ove godine smanjen broj nesreća, policija je evidentirala i manje prekršaja pa je tako evidentirano 108 prekršaja neustupanja prednosti pješaku, odnosno 52% manje te 51 prekršaj pješaka, što je 69% manje prekršaja.

Kako bi se zadržalo ovakvo povoljno stanje sigurnosti u cestovnom prometu, policijski službenici će zajedno s pripadnicima prometne jedinice mladeži na nekoliko lokacija u gradu pratiti ponašanje vozača ispred obilježenih pješačkih prijelaza.

Pratit će se ''savjesni'' i ''nesavjesni'' vozači te će deset vozača koji propuste pješake, a koji nisu evidentirani kao počinitelji prometnih prekršaja, dobiti prigodne nagrade koje će im se naknadno uručiti u prostorijama Turističke zajednice grada Pule.

Postaja prometne policije Pula akciju će provesti od 9 do 11 sati, a pazinska postaja od 10 do 12 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of