AKCIJA USPJEŠNO IZVEDENA

BORCI PROTIV LJUDSKIH SVINJA: Aktivisti Žuće vratili plažu u Solinama u prvobitno stanje. Usput su pokupili 10 vreća smeća

| Autor: Lara BAGAR
Aktivisti u akciji

Aktivisti u akciji


Nakon što je početkom srpnja betoniran dio plaže Soline u uvali Vinkuranskog zaljeva, a ta priča je prošli tjedan izašla na vidjelo i dobila pozornost medija, prvo je reagirala policija koja je ustanovila tko je betonirao, a potom su na teren izašli i ekološki aktivisti Žuće.

Oboružani čekićima i ostalim alatom oni su plažu vratili u prvobitno stanje.

Jedanaest aktivista porazbijalo je beton kojim je muškarac uz člana svoje obitelji "poravnao" dio plaže, vjerojatno zato da tamo može staviti ručnik za sjedenje i ležanje. On je prekrio plažu betonom do ruba mora. Ali, zatekao ga je aktivist Žuće, kojem je onda, barem tako kaže aktivist, prijećeno sjekirom.

Betonizirana plaža prije Žućine akcije

Bilo kako bilo, nakon silovitog lupanja nekoliko sati plaža je vraćena u prvobitno, prirodno stanje. Vreće s ostacima razbijenog betona aktivisti su, prema dogovoru, ostavili na makadamskoj stazi kako bi ih pokupila Služba čišćenja i održavanja Javne ustanove Kamenjak koja upravlja uvalom te je poput članova Žuće bila zgranuta devastacijom plaže.

Aktivistima Žuće razbijanje betona nije bio jedini posao. Prije dolaska do Solina na cesti prema autokampu Indije naišli su na velike količine smeća i granja. Sve su skupili u deset vreća za smeće koje su kao znak upozorenja i prema njihovom iskazu "sramote", postavili na okretište autobusa pred ulazak u kamp u Banjolama.

"Žućo ne čisti, već reciklira", komentirali su svojevrsnu barikadu sakupljenog otpada postavljenu u jeku turističke sezone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini