ROVINJ

Bogat kulturni i zabavni program ovog vikenda: ROVINJSKA NOĆ I FESTIVAL PJEVAČA CHORUS INSIDE

| Autor: A. BRATTONI

U subotu, 31. kolovoza, program počinje u 19.30 sati nastupima plesne skupine "Roxanne". Večernji zabavni program započinje u 21.30 nastupom Party banda na glavnom gradskom trgu, dok će na trgu Riviera nastupiti Ivana Galić band i Master band. U 23 sata je vatromet, a potom koncert Tonija Cetinskog

  

Kraj je kolovoza već tradicionalno rezerviran za veselu feštu bogatu zabavnim programom. Riječ je, naravno, o Rovinjskoj noći, zabavnoj manifestaciji koju već više od 55 godina organizira gradska Turistička zajednica pod pokroviteljstvom Grada Rovinja.

Ovaj ljetni spektakl započet će u petak, 30. kolovoza, u 20.30 sati promenadnim nastupom Limene glazbe i rovinjskih mažoretkinja duž rive. 

U subotu vatromet i Tony Cetinski 

Već sat vremena kasnije na rovinjskom će glavnom trgu započeti zabavni glazbeni program, i to nastupom grupe Simon Marlow and The Rovinj Music Lab uz pratnju koreografije plesne skupine Dance Lab Creations. Osim toga, na drugoj će lokaciji, trgu Riviera, od 21.30 posjetitelje zabavljati grupa Eleonora & Luka band.

Sljedećeg se dana, u subotu, 31. kolovoza, program nastavlja nešto ranije, u 19.30 sati nastupima plesne skupine "Roxanne" koje prolaznici mogu "uhvatiti" duž ulice Carera, rovinjske rive pa sve do platoa Crkve sv. Eufemije. Večernji zabavni program započinje u 21.30 nastupom Party banda na glavnom gradskom trgu, dok će na trgu Riviera nastupiti Ivana Galić band i Master band.

Glazbu će zatim u 23 sata nakratko zamijeniti zvuci vatrometa koji svake godine svojim trajanjem i veličanstvenošću oduševi sve prisutne. Nakon vatrometa, program se nastavlja s pravom glazbenom poslasticom, Tonijem Cetinskim, čiji će nastup trajati do dugo u noć. Tijekom trajanja zabavnog programa, Maistra, Udruga Agrorovinj i Kuća o batani pobrinut će se za bogatu gastronomsku ponudu. 

Sudjelovat će više od 300 pjevača

Spomenimo i kako će se u istom terminu održati i Međunarodni festival zborova Chorus Inside, prestižni kulturni događaj koji se godišnje realizira u pet zemalja: Hrvatskoj, Španjolskoj, Italiji, Rusiji i Mađarskoj, a idejom povezuje strast za glazbom i pjevanjem s univerzalnim vrijednostima prijateljstva i solidarnosti.

Festival Chorus Inside Croatia će se šesti put realizirati u Hrvatskoj, a sudjelovat će više od 300 pjevača. Nastupit će zborovi, vokalne grupe i solisti iz različitih dijelova svijeta – Hrvatske, Slovačke, Italije, Rusije, Bugarske, Moldavije, Poljske i Ukrajine.

Svečani koncert otvorenja festivala zakazan je za petak, 30. kolovoza, u Crkvi sv. Eufemije u 20 sati koji će uslijediti nakon svečane parade svih sudionika. Natjecateljski dio festivala održat će se 31. kolovoza u koncertnoj dvorani Adris u Rovinju. Organizator Chorus Inside International realizira festival Chorus Inside Croatia u suradnji s hotelskom kompanijom Maistra i Turističkom zajednicom grada Rovinja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater