ROVINJCI OGORČENI

BESPRAVNA GRADNJA U ROVINJSKOJ UVALI VALFABORSO, 10 METARA OD MORA? KOMUNALNO REDARSTVO: Ako vlasnik ne ukloni objekt, srušit ćemo ga mi. VLASNIK ANTE RADIĆ: Imam dokumente, stručnjaci su mi rekli da smijem graditi

Nova gradnja, po riječima vlasnika zemlje, niče na staroj

Nova gradnja, po riječima vlasnika zemlje, niče na staroj


Gradu Rovinju prijavljena je gradnja čvrstog objekta na udaljenosti od svega desetak metara od mora. Komunalni redari i građevinski inspektor zaustavili su započetu gradnju objekta od betonskih blokova veličine oko 20 četvornih metara. Objekt je dobio oznaku zabrane radova, ali vlasnik tvrdi da ima pravo graditi

Slučaj moguće bespravne gradnje zabilježen je u Rovinju i to u Rovinježima omiljenoj uvali Valfaborso, svega desetak metara od mora. Investitor je Ante Radić iz Rovinja, koji međutim tvrdi da gradi u skladu s propisima. Istovremeno, nadležne službe već su zabranile daljnje radove i naložile uklanjanje onoga što je do sada izgrađeno. No, krenimo redom.    

Nakon što se uvala Valfaborso ljetos našla u žiži javnosti zahvaljujući građanima koji su protestirali što se plovila, mahom strane jahte i gliseri, privezuju uz drveće i grote, te plovnim špagama koje se isprepliću u moru i priobalju i ometaju sigurno i slobodno plivanje, ovo je novi slučaj mogućeg bespravnog djelovanja u uvali.

Početkom tjedna Gradu Rovinju i nadležnim službama prijavljena je gradnja čvrstog objekta na udaljenosti od svega desetak metara od mora. Po dojavi, komunalni redari obavili su   uviđaj, utvrdili opravdanost prijave te u pomoć pozvali građevinskog inspektora. Komunalni redari i građevinski inspektor zaustavili su daljnju devastaciju uvale, odnosno započetu gradnju objekta od betonskih blokova veličine oko 20 četvornih metara. Objekt je dobio oznaku zabrane radova.

Kako doznajemo od Elvisa Prenca, voditelja komunalnih redara Grada Rovinja, građevinski je inspektor zapečatio gradilište i sada slijedi rješenje o uklanjanju objekta.

- Ukoliko vlasnik nelegalno podignutog objekta, odnosno započete gradnje u uvali Valfaborso, odmah po rješenju i u roku od osam dana ne ukloni objekt, Grad Rovinj će to učiniti o vlastitom trošku, odnosno račun za poduzete radnje proslijediti graditelju, objasnio je Prenc.

Investitor u ovaj sporni objekt je Rovinjež Ante Radić, koji tvrdi da je vlasnik više od jednog hektara zemlje u priobalju. Naime, njegovo se vlasništvo prostire od samog mora do oko 120 metara u kopno. Zanimljivo je da kad smo razgovarali s Radićem, i on je sam bio iznenađen tvrdnjom saznanjem da bespravno gradi, odnosno da će izgrađeno morati srušiti. (Napisala i snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of