BUKA, OGRAĐIVANJE ULICE...

Atmosfera došla do usijanja: GRAĐEVINSKI RADOVI U JEKU SEZONE POSVAĐALI SUSJEDE U ROVINJU

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
I dok klijenti banke čekaju ispred ulaza, radnici im rade iznad glava, a iskre frcaju po njima (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Prilikom izvođenja radova utvrđeno je da staklena fasada cijele zgrade, čiji su uporni dijelovi prikačeni na nosivi zid poslovnog prostora, nije pravilno učvršćena. Zbog toga je vještak utvrdio da je nužno pričvrstiti i zamijeniti taj dio da bi se izbjegla šteta i opasnost za prolaznike, kaže komunalni redar Elvis Prenc

I kao da prošlog vikenda visoke temperature nisu bile dovoljne, uzavrelu komunikacijsku i međususjedsku atmosferu dodatno su "zakucali" radovi na jednom stambenom objektu u centru grada. Konkretno, bez znanja i obavijesti bilo kojeg od susjeda i stanara iz obližnjih zgrada, u Ulici Nella Quarantotta prošlog su petka započeli građevinski radovi. Osim neželjene buke, doveli su i do ograđivanja ulice, odnosno nemogućnosti prometne i pješačke komunikacije, a koji su i danas na snazi.

Kako saznajemo, stanari susjednih zgrada i vlasnici apartmana u kojima se nalaze turisti, baš kao i vlasnica obližnjeg caffe bara, zbog ograđivanja ulice i buke koja je dolazila s gradilišta u samom srcu grada i to na dan 1. kolovoz - dakle u jeku ionako teške i osjetljive turističke sezone - bili su primorani pozvati u pomoć komunalne redare i policiju. Vlasnika tog objekta željeli su spriječiti u nakani da svoj objekt sređuje u špici sezone, odnosno zaustaviti radove i potaknuti ga da u posao krene 15. rujna, baš kao i svi ostali.

Osim komunalnih redara, policije, a, kako čujemo, i zaštitara, interventno su pozvani i novinari ne bi li i oni, uz brojne fotke i dokazne materijale na društvenim mrežama, ovjekovječili ovu rovinjsku turističku sramotu.

Međutim, obilazak terena nije urodio plodom pošto su radove obavljali ovlašteni djelatnici s valjanom dozvolom. K tome, i oni sami tj. radnici nisu bili spremni za razgovor, a nalazili su se i iza žice. Susjede u doba obilaska objekta također nisam zatekla na prozorima, kao ni vlasnike obližnjeg caffe bara, koji su očito zaključili kako im je bolje na dva dana objekt zatvoriti nego li imati otvorenu terasu bez gostiju koje bi naravno, opet ometala buka rezanja metalnih cijevi.

Zbog čega netko može, a drugi ne mogu izvoditi građevinske radove u ljetnoj stanci koja traje od 15. lipnja do 15. rujna?, upitali smo voditelja komunalnih redara grada Rovinja Elvisa Prenca, koji je jučer iznio i drugu stranu priču. U samom startu objasnio je kako se investitor "Project Future" iz Hreljina, putem svog odvjetnika Marka Došena, obratio komunalnom redarstvu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini