na području cijele županije

AKCIJA PROMETNE POLICIJE ZA VIKEND Vozači oprez, loše vremenske prilike povećavaju rizik od prometnih nesreća

| Autor: Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Kako bi se održalo povoljno stanje sigurnosti i spriječilo stradavanje u prometu, istarska će policija i ovog vikenda provoditi pojačane aktivnosti u prometu, a prioritetno će se sankcionirati vozači koji čine prekršaje koji dovode do teških prometnih nesreća, kao što su vožnja pod utjecajem alkohola, nepropisna brzina, nezakonita uporaba mobitela za vrijeme vožnje i nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Budući da su za vikend najavljene nepovoljne vremenske prilike, odnosno mjestimična kiša i grmljavinski pljuskovi, kolnici u Istri bit će mokri i skliski, a u takvim uvjetima povećava se i rizik nastanka prometne nesreće. Policija stoga poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, kao i da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Upravo je nepropisna ili neprilagođena brzina jedan od glavnih uzročnika najtežih prometnih nesreća pa će tako policija u nedjelju, 27. rujna od 15 do 20 sati, na području cijele Policijske uprave istarske provoditi pojačani nadzor kontrole brzine kretanja vozila.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater