REGIONALNI SUMMIT

300 NAJBOLJIH: Poreču nagrada GlobalLocal za poticanje razvoja poduzetništva

| Autor: Glas Istre
Morena Mičetić Fabić i Zoran Rabar na summitu u Dubrovniku

Morena Mičetić Fabić i Zoran Rabar na summitu u Dubrovniku


Grad Poreč dobitnik je internacionalne nagrade "GlobalLocal" koja se dodjeljuje zajednicama i institucijama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Nagrada im je uručena u Dubrovniku, na Regionalnom summitu poduzetnika srednje i jugoistočne Europe "300 najboljih". Kandidate za nagrade predložila su umrežena stručna tijela sastavljena od stručnjaka iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Crne Gore, Srbije, BiH, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

- Nagrada je pripala Gradu Poreču-Parenzo kao gradu koji je u dva navrata proglašavan gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, prepoznatljiv po brojnim nadstandardima i projektima. Grad bez prireza, s izuzetno kvalitetnim socijalnim programom i pozitivnim demografskim kretanjima. "Poduzetan Poreč" omogućuje povoljno poslovno okruženje za brojne poduzetnike koji ostvaruju zapažene poslovne rezultate. Poreč je dobitnik nagrade Smarty City za ekološka rješenja i grad koji nosi titulu "Grad prijatelj ženskog poduzetništva", podsjećaju iz gradske uprave.

Nagradu je preuzeo predsjednik Gradskog vijeća Poreča Zoran Rabar.

- Drago mi je što je Poreč prepoznat kao grad koji puno truda ulaže u promicanje poduzetničkog duha i stvaranje povoljne klime i uvjeta za razvoj poduzetništva. Ova nagrada nam je potvrda da radimo dobro i bit će nam dodatni motiv za uvođenje novih mjera i aktivnosti u poduzetnom Poreču, rekao je Rabar.

Na Summitu su predstavljeni primjeri dobre prakse na temu uloge lokalnih i regionalnih organizacija te poduzetničkih potpornih institucija u razvoju poduzetništva. Grad Poreč kao primjer dobre prakse predstavila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove Morena Mičetić Fabić, ujedno i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč. Istaknula je najzanimljivije aktivnosti koje Poreč provodi za razvoj i poticanje poduzetništva, a koje su na međunarodnoj razini prepoznate kao primjer dobre prakse, među kojima je posebno prepoznata podrška ženama poduzetnicama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum