Gastro studeni

Tri vrhunske kulinarske radionice u Vižinadi: Chefovi, istarska vina i slow food doživljaj u Centru Maraston

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(TZ Vižinada)

(TZ Vižinada)


U Centru za posjetitelje Maraston u Vižinadi tijekom studenog održat će se tri kulinarske radionice "Show cooking - slow food", koje će ponovno spojiti vrhunske chefove, lokalne proizvođače, istarska vina i maslinova ulja u jedinstvenom doživljaju gastronomije i druženja. Radionice su osmišljene kako bi predstavile kombinaciju tradicionalnih istarskih recepata i modernih kulinarskih tehnika, s naglaskom na korištenje autentičnih, lokalnih namirnica.

U prostoru nekadašnje venecijanske palače na glavnom trgu, danas uređenom u suvremeni centar s vrhunski opremljenom kuhinjom, ljubitelji kulinarstva moći će naučiti nove tehnike, upoznati male proizvođače i uživati u spoju okusa, mirisa i druženja. Prva radionica održat će se danas 14. studenog, a vodit će je poznati istarski chef Siniša Cerin, koji će polaznicima pokazati kako tradiciju može oživjeti suvremenim pristupom kuhanju. Jela koja će se pripremati pratit će odabrana vina Giulio Ferenac i maslinova ulja Rinolio. Tjedan kasnije, 21. studenog, kuhinju Centra Maraston preuzet će Gaia Zec, mlada chefica poznata po svom svježem i kreativnom pristupu tradicionalnim jelima. Njezina radionica donosi spoj elegancije i jednostavnosti, uz vinsku pratnju vina Sosich i maslinovih ulja Vias Oliveti. Završna radionica održat će se 28. studenog, kada će pred polaznike stati Sanja Bilas, autorica portala Veganistra.com, poznata po svojoj strasti prema zdravoj i biljnoj prehrani. Uz njezin veganski meni poslužit će se vina Bruno Ferenac i maslinova ulja OPG Bajkin.

Broj mjesta je ograničen, a prijave su moguće putem e-maila [email protected] ili na broj 099/307-1512. Organizator je Turistička zajednica općine Vižinada, uz financijsku potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama