(Foto Plava Laguna)
Hotel Parentium Plava Laguna u Zelena Resortu i ove je godine domaćin tradicionalnih Vinskih večeri koje se održavaju tijekom špice turističke sezone. A osim hotela Parentium u Poreču, manifestacija će se ove sezone održavati i u hotelu Pelegrin u Umagu. U Hotelu Parentium utorkom, a u Hotelu Pelegrin četvrtkom bit će predstavljena istarska vina - od Malvazije do Terana, od Pjenušaca do Rosea, od Sauvignona do Syraha…
Isproban je to recept sljubljivanja istarske gastronomije i vrhunskih vina istarskih vinara i to na prekrasnim terasama A la carte restauranta Bacchus u Hotelu Parentium odnosno A la carte restorana Mediteran u Hotelu Pelegrin.
(Foto Plava Laguna)
Za gastronomski užitak na Vinskim večerima Plave Lagune u Poreču bit će zadužen tim chefa Marija Pečarića uz pastry chefa Dominika Aralicu, dok vina odabire i predstavlja sommelier Dragan Ružić.
U Hotelu Pelegrin bit će to tim vrhunske šefice kuhinje Ljubice Bernatović, a za odabir vina bit će zadužen poznati istarski sommelijer Emil Perdec.
"Uživanje u enogastro delicijama uz ambijentalnu glazbu, lijepa je i zaokružena priča Plave Lagune koja na taj način promovira Istru i kao sjajnu gastronomsku destinaciju, u svijetu ionako prepoznatu po fantastičnim vinima.'' – poručuju iz Plave Lagune, dajući time dodatnu vrijednost gostima koji se žele upoznati s autohtonim gastro i eno doživljajem.
Sezona Vinskih večeri započinje prvi tjedan srpnja, a traje sve do sredine rujna. Svaki tjedan će se predstavljati po jedan vinar, odnosno jedna vinarija - Vina Benvenuti, Vina Tomaz, Vina Roxanich, Vina Geržinić, Vina Laguna te Pjenušci Peršurić, kao i Vina Degrassi.
Detalji menija, po cijeni od 45 eura po osobi, mogu se pronaći na linkovima: https://www.plavalaguna.com/hr/istrazite/eventi/wine-dinners/
Svi zainteresirani, mogu rezervirati svoja mjesta osobno na recepcijama hotela, na telefonima hotela ili pak pozivom na recepcijama hotela.