intenzivni radovi

Širi se najveća poslovna zona u Poreču: Istra uskoro dobiva još jedan veliki prodajni centar

| Autor: Zvonimir Guzić / Glas Iste
(Foto: Grad Poreč)

(Foto: Grad Poreč)


Najveća poslovna zona u Poreču, Buići–Žbandaj, koja se nalazi na istočnom ulazu u grad, nastavlja se širiti i dobivati nove objekte i sadržaje. U tijeku su intenzivni radovi na gradilištu površine gotovo 16 tisuća četvornih metara budućeg prodajnog centra PEVEX.

Radove su obišli gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat zajedno s predsjednikom Uprave PEVEX-a Krešimirom Bubalom, članom Uprave Ivanom Jukićem te pomoćnikom Uprave prvog hrvatskog trgovačkog lanca Željkom Mandićem.

Drugi PEVEX u Istri

Prodajni centar PEVEX Poreč imat će gotovo 5.500 četvornih metara i nuditi će sve potrebno za uređenje doma, okućnice ili stvari za hobi. Uz to, na raspolaganju će biti i sve usluge koje imaju i ostali prodajni centri PEVEX-a. Porečanima će biti omogućena kupovina kompletnog asortimana PEVEX-a s atraktivnim cijenama iz osam prodajnih programa: građevina i boje, željeznarija, vrt i sezona, elektronika, dom i dizajn, keramika i sanitarije, kućanski uređaji te roba široke potrošnje.

(Foto: Grad Poreč)(Foto: Grad Poreč)

(Foto: Grad Poreč)(Foto: Grad Poreč)

- Drago nam je da dolazimo u Poreč, drugi naš istarski prodajni centar uz Pulu. U tijeku su zapošljavanja, jer u Poreču otvaramo 50-ak novih radnih mjesta, a pola djelatnika smo već zaposlili. Poreč je dio našeg velikog investicijskog ciklusa, a Porečanima uskoro otvaramo suvremeni prodajni centar koji će zadovoljavati i naše standarde energetske učinkovitosti jer gradimo i solarnu elektranu te punionicu za električna vozila, rekao je predsjednik Uprave PEVEX-a Krešimir Bubalo prilikom obilaska.

(Foto: Grad Poreč)(Foto: Grad Poreč)

Porečka gospodarska zona Buići-Žbandaj jedna je od najopremljenijih takvih zona u Hrvatskoj, u kojoj je poduzetnicima omogućena sva infrastruktura kako bi imali što bolje mogućnosti za svoj razvoj. Paralelno s novim objektom, radi se i na širenju komunalne infrastrukture u zoni. Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča radi na proširenju prometne mreže i izgradnji prometnice prema budućem PEVEX centru s obostranim nogostupom, javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom. Pored navedenih, postavljaju se još i instalacije vodovoda, odvodnje otpadnih voda, te elektroenergetska instalacija.

Gradonačelnik je pozdravio otvaranje još jednog poslovnog objekta u ovoj zoni, koji će uskoro otvoriti svoja vrata za kupce, a u ovoj godini očekuje se još novih gospodarskih hala.

Sedam poslovnih zona

- Mi, kao lokalna samouprava, uvijek tvrdimo da su poduzetnici onaj glavni kotač razvoja sredine i na nama je da izgradimo potrebnu infrastrukturu i adekvatnu prostornu dokumentaciju, kako bi i dalje razvijali poslovanje u našem gradu. Posebno mi je drago što u našoj poslovnoj zoni djeluju velike tvrtke na nacionalnoj razni, ali i puno malih obiteljskih tvrtki iz Poreča i okolice koje su s godinama proširile poslovanje, pa se isto tako preselile u poslovnu zonu. Vjerujem da će Poreč, ali i cijeli ovaj dio Istre otvorenjem ovog centra dobiti potreban sadržaj, uslugu i proizvode, rekao je Peršurić.

U poslovnoj zoni Buići-Žbandaj proizvode se i izvoze strojevi, materijali i oprema, a interes za širenje pogona i dolazak novih investitora nastavlja se. Jedan od razloga zašto se poduzetnici odlučuju poslovati u Poreču je i taj što se ovdje nalaze zone gospodarske namjene, od kojih su većina uređene. Namjena je proizvodna i poslovna, a od infrastrukture dostupne su struja, voda, odvodnja, plin, telefon, ceste…

Poreč ima ukupno sedam gospodarskih zona od kojih najveća Buići-Žbandaj koja ima površinu skoro 62 hektara, a slijedi servisna zona Poreč, popularno zvana Facinka s 53,62 hektara, koja također konstantno dobiva nove sadržaje potrebne građanima Poreča i okolice.

Olakšice za poduzetnike

- Većina naših poslovnih zona dobro je komunalno opremljena, a poduzetnici ostvaruju i olakšice pri otvaranju poslovnih objekata, što je rezultiralo njihovom velikom popunjenošću. Ipak, unutar postojećih i planiranih zona gospodarske namjene, ima još dovoljno prostora za kvalitetan razvoj gospodarskih djelatnosti. U zoni Buići-Žbandaj, izgrađeni su proizvodi pogoni, upravne zgrade, uslužne djelatnosti, građevinske tvrtke i servisne djelatnosti, a grade se i nove trgovačke i proizvodne djelatnosti, svi oni zapošljavaju više stotina djelatnika, a taj broj će se sigurno još povećavati širenjem zone, kaže gradonačelnik Loris Peršurić.

Investitorima koji kupe parcelu od Grada, nude se razne pogodnosti, kao na primjer besplatan priključak struje i vode, isto tako besplatan priključak na kanalizaciju, te su oslobođeni od plaćanja komunalnog doprinosa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter