sinoć

Održan prvi ovogodišnji Wine & Music Night: Druženje u lijepoj atmosferi uz čašu vina i Marka Tolju

| Autor: Branko Biočić


- Turistička zajednica Grada Labina organizirala je u petak navečer u Parku Hrvatskih branitelja, ispod Kina Labin, prvi ovogodišnji Wine & Music Night koji je okupio mnogobrojne labinjane i njihove goste.

Guštalo se i čakulalo uz čašu vina 16 lokalnih vinara s područja Labinštine, žestice Renata Krulčića bivšeg gradonačelnika Pazi9na i njegovog sina Marka iz Pazinske Destilerije Krulčić koja je nudila koktele na bazi svojih proizvoda, rakije i likere, domaće pivo Craft pivovare Labona iz Labina, kozje sireve OPG-a Dol iz Kranjci a za glazbeni ugođaj pobrinuli su se Marko Tolja i DJ Nikola Z Kukurini. Za gastro ponudu pobrinuli su se Hrvoje Hrvatin i Sanel Jakupović iz Pop - Up 66 powered by Fast66.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Svoja vina nudio je i Andrej Prskalo, bivši golman i kapetan šampionske Rijeke

- Nakon nogometa uvijek sam volio s nonićem koji mi je prenio tu ljubav raditi u vinogradu a sada na zalasku profesionalne nogometne karijere mada još traje ona polu profesionalna zaljubio sam se u vinogradarstvo i vina.

Time se bavim već četiri godine, uživam u tome, zadovoljni smo, svake godine imamo hektar i pol i nove nasade koji će tek doći, ulažemo i veselimo se. Idealno bi bilo 4,5 hektara jer prostora imamo a trenutačno proizvodimo oko pet i pol tisuća litara vina, zadovoljni smo i plasmanom, rekao nam je Andrej Prskalo, sada vratar Opatije s kojom je izborio plasman u viši rang i koji je proglašen najboljim golmanom lige. Valter Licul predsjednik udruge vinara i vinogradara Labinštine Trs koji je nudio svoja vina Fuhtar iznio je svoje dojmove

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

- Ovo je prva od tri ovogodišnje manifestacije wine and music u labinskom Parku branitelja i jako smo zadovoljni. Došli smo u rekordnom broju od čak 16 vinara udruge koji su došli sa svojim vinima. Opet je ovdje neka drugačija atmosfera, TZ Labin sa Astrid na čelu je puna ideja, ovdje je fantastično a ambijent je prekrasan, sve je drugačije raspoređeno, od stolova, ležaljki do pozornice, super atmosfera, konstatirao je Licul. Zadovoljna je bila i organizatorica Astrid Glavičič, direktorica TZ Labina

- Bila je ovo još jedna lijepa i uspješna večer. Zadovoljni smo odazivom vinara i posjetielja ali i nastupom Marka Tolje i njegove grupe i Dj Nikole s Kukurini koji je nakon Tolje puštao glazbu do kasno u noć. Mi smo ove godine probili led sa festivalom Sea gušti u Rapcu a i sa ovom manifestacijom pokazali smo i da istočna obala Istre može biti uspješna kao i zapadna te ponuditi mnogo toga, sve smo bolji i jači sa vinarima.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Ovo je manifestacija koja obogaćuje i našu turističku ponudu jer je stiglo dosta turista iz Rapca i okolnih apartmana a vidljivi smo i u cijeloj Hrvatskoj. Po prvi puta sudjelovao je OPG Dol sa svojim sirevima i neki od vinara. Lani je vidljivo po čašama bilo oko dvije tisuće gostiju a sigurno će ih najmanje toliko biti i sada. Pripremili smo se dobro, slijedeći Wine and music organiziramo 12.7. a na posljednji u kolovozu nastupiti će Matija Cvek, rekla je Astrid Glavičić. Kako je vrijeme odmicalo i tonulo se u noć dolazilo je sve više posjetitelja, točilo se i kušalo vino i pivo, guštalo u sirevima i lijepom ambijentu, u veseloj atmosferi ljudi su se družili i razgovarali uz čašicu, stojeći, sjedeći oko drvenih paleta i za ovu priliku postavljenih ležaljki.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter